Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Mehlika Figen Yazar

Mehlika Figen Yazar

Sonsuz Bilinç

Herşey göründüğünün tersidir ve hiç bir şey göründüğünün tersi değildir

Access Consciousnes (Bilince Erişim)'e muhteşem sözlerinden birisi bu cümle.

Bizlere çok fazla şey anlatıyor. Düşünün bir kere öncelikle bütün bakış açılarımızı yerle bir ediyor.

Doğru yanlış kavramları anlamını yitiriyor. Aslında gördüklerimizle sadece değerlendirme yaptığımızın altını çiziyor. Zannediyoruz ki "ben gördüğüm kadarıyla doğruları bilirim."

Halbuki sonsuz bir bilgi okyanusunda sadece bir su birikintisi kadar bilgimiz var. Ve bu su birikintisi kadar hayatı değerlendiriyoruz. Bazen olumsuz gibi görünen durumlarda "eyvah mahvoldum, ne yapacağım ben şimdi?" gibi tepki vermemiz de yine aynı sebepten.

O nedenle hiç bir şeyin göründüğü gibi olmadığını fark ettiren sihirli bir cümle. Ayrıca diyelim ki kendinizi çok sıkışık ve sorunlu hissediyorsunuz. Bu cümleyi en az 20 defa söylediğinizde o sıkışıklığın nasıl bedeninizden çıktığına inanamayacaksınız.

Hani halk arasında "Hayırda şer, şerde hayır vardır" dediğimiz ifadeyle benzer enerjide. Bu anlamda hayatımızda bir çok alanda farklı bakış açılarına da sahip olmaya başlıyoruz.

Çünkü Yaradan herşeyi kapsar. İyi-kötü, doğru-yanlış kavramlarına sahip değildir. Bizler mevcut durumlara tanımlar koyarız. Yani aslında nasıl bakarsak öyle görürüz. Kararlar tanımlar oluştururuz. Tüm bunlar da kendi limitli realitelerimizi meydana getirir. Sonra da hamster gibi çemberin içinde döner dururuz.

O nedenle eğer olumsuz olduğunu düşündüğünüz bir deneyim yaşarsanız hemen paniğe kapılmayın. O durumun içindeki hayrı görmeye çalışın. Çünkü herşey göründüğünün tersidir ve hiç bir şey göründüğünün tersi değildir.

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları