Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Mehmet Eyüp Yardımcı

Mehmet Eyüp Yardımcı

Yazar

Hayat bayram olsa

Şu dünyada en mutlu kişi mutluluk verendir

Şu dünyada sevilen kişi sevmeyi bilendir

Şu dünyada en güçlü kişi güçlükten gelendir

Şu dünyada en bilgin kişi kendini bilendir

 

Bütün dünya buna inansa

Bir inansa, hayat bayram olsa

İnsanlar el ele tutuşsa

Birlik olsa

Uzansak sonsuza

 

Zaman göstergesi Aralık ayı 1972 yılını gösterdiğinde, Türk Pop Müziği''nde Şenay "Hayat Bayram Olsa" adlı şarkısıyla adeta piyasada fırtına gibi esiyor, hayran kitlesi gittikçe büyüyordu.

Hasretle beklediğimiz futbol topunun, başlama vuruşu noktasının üzerine konulması üzerinden henüz 2 hafta geride kaldı ama şöyle bir geriye baktığımızda ortalık çok da "Bayram havasında" değil.

Ankara''dan abimiz gelmedi hele hele "Deliye her gün bayram" hiç değil.

Süper Lig''de ilk haftada tam 27 gol atıldı, ikinci haftada ise gol sayısı 20''de kaldı. Her iki haftanın golsüz geçen maçlarında Konyaspor adını gördük.

Konyaspor vitesi 1''e takmış yavaş yavaş ilerliyor kısacası…

Süper Lig 2. Haftasını şöyle bir özetler isek; "Delinin biri kuyuya taş atmış, kırk akıllı çıkaramamış" tadında yaşandı.

Zorlu geçecek öngörülü Alanya deplasmanında 3-0 gibi net bir skoru yakalayan Beşiktaş, hızını almışken skoru 7''ye getirme ihtimalini cebinde tutarak maçın kalan dakikalarına doğru hızlı adımlarla koşarken sahne alan assolist "Yasin Kol" öyle kararlara düdük çaldı ki adeta "Sur''a" üflemiş oldu ve kıyamet koptu.

Yasin Kol''un Beşiktaşlı oyuncu Weghorst''un pozisyonundaki olaya yaklaşması Weghorst''a "sarı kart" olarak döndü. Bu olay futbol tarihimize faule maruz kalıp, aynı zamanda kart cezası alan futbolcu olarak Yasin Kol imzalı olarak yazılırken, 24 saat sonra İstanbul''da Kasımpaşa şehiriçi deplasmanına çıkan Fenerbahçe maçında hakem Mete Kalkavan birebir benzer olayda Kasımpaşalı Hasan Emre Yeşilyurt''un, Fenerbahçeli Enner Valencia''ya yaptığı harekete "Gole gitme ihtimalini" elde tutarak "Kırmızı kart" cezası veriyordu.

İki maç, aynı olay sadece arada tek fark var o da Weghorst''un gole gitme ihtimalinin olması.

Futbol kitabında belirtilen kurala göre Beşiktaş lehine faul verilirken, Alanyaspor''lu futbolcunun sarı kart ile cezalandırılmasıydı.

İlk hafta Ümit Öztürk, ikinci hafta Yasin Kol…

Bu işler nereye varacak?

Ligin ilk haftasındaki yazımızda ligin erken zamanlarında teknik direktör kıyımlarına şahit olacağız, hem de öyle isimler olacak ki! kimse sakın şaşırmasın diye yazmıştık. İkinci hafta ardından yazdığımız gerçekleşti ve geçen sezonun flaş teknik direktörlerinden olan Kasımpaşa teknik direktörü Sami Uğurlu görevinden alındı.

Şaşırdık mı? Tabii ki hayır!

Kasımpaşa Spor''un 1988 yılından itibaren teknik direktör listesine şöyle bir baktığımızda tarihsel sırayla; Cihat Erbil (1988) / Enver Katip (1989) / Çetin Noyan (1990) / Mustafa Yürür (1991) / Çetin Noyan (1993) / Ömer Gülen (1994) / İsa Ertürk (1995) / Nevruz Şerif (1995) / İsmail Demiriz (1996) / Mehmet Şansal (1998) / Ergun Ortakçı (1999) / Mehmet Şansal (1999) / Nevruz Şerif (1999) / Ali Ercan Ötünçtemur (2000) / Hasan Vezir (2004) / Ali Ercan Ötünçtemur (2005) / Mehmet Akif Başaran (2007) / Abdülkerim Durmaz (2005) / Kadir Özcan (2007) / Werner Lorant (2007) / Uğur Tütüneker (2009) / Besim Durmuş (2009) / Yılmaz Vural (2011) / Fuat Çapa (2011) / Uğur Tütüneker (2012) / Metin Diyadin (2012) / Fuat Kılıç (2012) / Shota Arveladze (2015) / Önder Özen (2015) / Rıza Çalımbay (2016) / Kemal Özdeş (2018) / Mustafa Denizli (2019) / İlyas Öztürk (2019) / Kemal Özdeş (2019) / Tayfur Havutçu (2020) / Fuat Çapa (2020) / Mehmet Altıparmak (2020) / İrfan Buz (2020) / Fuat Çapa (2021) / Şenol Can (2021) / Cihat Arslan (2021) / Hakan Kutlu (2021) ve Sami Uğurlu (2022)

Kasımpaşa bir futbol kulübü olarak değil adeta değirmen gibi çalışmış, teknik direktör öğütmüş. Hızını alamamış bazı teknik direktörleri iyi öğütemedik galiba diyerek, tekrar tekrar öğütmüş.

O teknik direktörler neden bu çarkın içine girmişler? Bunun cevabını merakla bekliyoruz…

MHK ve hakemleri gündemin nabzını tutmaya devam ediyor ve ikinci hafta geride kaldığında Beşiktaş ve Kasımpaşa''nın MHK ve hakemlere yönelik eleştirel, adalet bekleyen "Basın Açıklamalarına" şahit olduk.

Bu işler lastik gibi uzar gider çünkü çürümüş sistem, futbolu düzlüğe çıkaracak tüm giderleri tıkamış durumda, olaya "lavabo açıcı" ile çözüm bulmalı…

Bu sistem içinde adalet yok sadece günlük ağızlara çalınan bal var, yersen…

Futbol adına oyalanmak için üçüncü haftanın programına baktığımızda;

HangiKredi Ümraniyespor - Galatasaray A.Ş.

Bitexen Giresunspor - Kasımpaşa A.Ş.

Atakaş Hatayspor - Gaziantep Futbol Kulübü A.Ş.

Fraport TAV Antalyaspor - Trabzonspor A.Ş.

Medipol Başakşehir FK - Yukatel Kayserispor

Beşiktaş A.Ş. - Vavacars Fatih Karagümrük

Demir Grup Sivasspor - Corendon Alanyaspor

İstanbulspor A.Ş. - Arabam.com Konyaspor

Fenerbahçe A.Ş. - Adana Demirspor A.Ş. maçlarını görüyoruz.

Nacizane size tavsiyem Fenerbahçe A.Ş. - Adana Demirspor A.Ş. maçını seyretmenizdir.

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları