Hayallerindeki üniversitelerin temsilcilerinden bilgi aldılar

Hayallerindeki üniversitelerin temsilcilerinden bilgi aldılar
Üniversiteler Fuarı’nda öğrenciler, hayalini kurdukları üniversitelerin temsilcileriyle buluştular. Gençler, kafalarına takılan sorulara cevap buldukları bu fuarda üniversiteye bir adım daha yaklaşmış hissettiklerini söylediler.

Hayallerindeki üniversitelerin temsilcilerinden bilgi aldılar

Süha ÇARDAKLI / Dokuz Sütun

Final Eğitim Kurumları ve Esenler Belediyesi ortaklığında gerçekleştirilen Üniversiteler Fuarı’nda öğrenciler, hayalini kurdukları üniversitelerin temsilcileriyle yüz yüze görüşüp bilgi aldılar. Türkiye genelindeki vakıf ve devlet üniversiteleri, meslek yüksekokulları ve yurtdışından uluslararası üne sahip üniversitelerin bir araya geldikleri fuarda üniversiteye hazırlanan gençler, aynı çatı altında birçok üniversiteye ulaşma imkânı buldular. Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen fuarda öğrenciler, stantları bir bir gezerek üniversitelerin temsilcilerine akıllarına takılan soruları sordular ve rehberlik aldılar. Gençler, uzman eğitimci ve akademisyenlerle soru/cevap görüşmeleri yaptılar.

HAYALİ GERÇEĞE DÖNÜŞTÜRÜN

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu da, fuara katılarak hem öğrencilerle hem de üniversite temsilcileriyle görüştü. Göksu, öğrencilere başarılı olmak için iddia ve ideal sahibi olmalarını öğütledi. Başkan Göksu, “Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da evlatlarımızı hayalini kurdukları üniversitelerle Esenler’de buluşturduk. Allah tüm öğrencilerimizin yolunu açık etsin. İnşallah, çalışıp hedefledikleri üniversitelere girerler ve hayalleri gerçeğe dönüşür” diye konuştu.

BAŞARI SEMİNERLERİ

Sabah Gazetesi yazarı Sait Gürsoy, Kemerburgaz Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Buket Aksu, İstinye Üniversitesi Genel Sekreteri Burak Kılanç da öğrencilere; “Başarıya Doğru”, “Siz ve Vizyonunuz”, “Üniversiteye Yerleşmede Oyunun Kuralları ve YÖK Atlası” konu başlıklı seminerler vererek, başarının sırrını anlattılar. Akşemsettin Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Fatma Kahraman, Üniversiteler Fuarı’nda hayallerine bir adım daha yaklaşmış hissettiğini belirterek, “Fuarda çok sayıda üniversiteyle görüşme fırsatı yakaladım. İnsanlara yardımcı olmayı hatta hayat kurtarmayı sevdiğim için hemşire olmak istiyorum. Günde 4-5 saat ders çalışıyorum. Hedefime ulaşacağımı düşünüyorum” dedi.

‘MİMARLIK İSTİYORUM’

Önümüzdeki yıl YGS’ye girecek Rabia Esen de hazırlıklara şimdiden başladı. Mimarlık okumak ve babasıyla ortak iş yapmak isteyen Rabia, “Medeniyet ve mimariyi birleştireceğim. Plan ve projelerimin hayalini şimdiden kuruyorum. Babam müteahhit, ben de babamla ortak projelerde yer almak istiyorum. Esenler’de yaşıyorum, evime yakın olan ve hep aklımdaki Yıldız Teknik Üniversitesi’ni kazanacağım inşallah” diye konuştu. Yıldız Teknik Üniversitesi’ni kazanmak isteyen adaylarla görüşen, üniversitenin işletme bölümü öğrencisi Ece Mollaoğlu, öğrencilerin sorularında dahi heyecanlarını görebildiklerini söyledi. Mollaoğlu, “Pırıl pırıl arkadaşlar, üniversiteye girmenin hayallerini kuruyorlar. Birkaç sene önceki hallerimizi görüyoruz ve onlara hangi bölümden sınava gireceklerse ona uygun çalışmalarını ve hedeflerini net olarak belirlemelerini öneriyoruz” şeklinde konuştu. Fuarda Marmara Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği Kulübü öğrencileri Ahmet Yeşilyurt ve Özgür Mutlu da yeni bir buluşa imza attıkları drone cihazını tanıttılar. Gençler, kumandasız çalışabilen drone cihazını şöyle anlattılar: “5 öğrenci, 5 aylık bir süreçte otonom olarak hareket eden yani kumandasız, GPS yardımıyla kendi yolunu bulabilen bir drone geliştirdik. Olası bir doğal afet durumunda helikopterle yer belirleniyor, yer bilgisi yükleniyor ve 15 dakika havada kalabilen bu drone yardım için harekete geçiyor.” 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.