Hakemlerimiz neden bu kadar tartışılıyor

Türk hakemleri son zamanlarda inanılmaz tartışmaların tamda ortasında yer alıyorlar. Abartısız her hafta bir takımı resmen doğruyorlar. En son örneği derbi maçında Beşiktaş’ın verilmeyen penaltısı, alakasız bir şekilde verilen fauller, gösterilen kartlar derken ortalığı yangın yerine cevirdiler. Bu teknoloji çağında, ortalama 15 adet çok yüksek kalitede görüntü veren kameralarla çekilen maçta ve bu görüntüleri hızlı şekilde var odasında izleme şansı olmasına rağmen bu kadar hatalı kararların verilmesi bence hata değil. Bu profesyonelce kurgulanmış bir planın işletilmesidir.

Hakemlerimiz onlarda insan evet ama teknolojiyle beraber artık hata yapmadan veya hataları en aza indirerek maç yönetmek çok daha kolay. Ama bu işin içinde art niyet olmadan. Cenk Tosun -Derrick Köhn arasında geçen pozisyonda hakem çok net bir şekilde oyunu devam ettirdi. Pozisyonu çok net gördüm, hiçbir şey yok der gibi keskin bir karar verdi. Farklı açılardan pozisyon izlendiğinde çok net bir penaltı olduğu gayet net. Tamam Cenk Tosun abartılı bir şekilde Mevlana torunu gibi dönmüş ama Derrich Köhn resmen Cenk’in formasını çekmeyi bir kenara bırakın parçalamaya çalışmış, bu pozisyonda penaltı vermeyeceksin de hangi pozisyonda vereceksin değerli hocam.

Bu pozisyonda Var odasından uyarı yapmayacaksınız da hangi pozisyonda maçın hakemini uyaracaksınız değerli var odasında ki hakemlerimiz. Bu pozisyonun tekrarını izlemeyeceksin de hangi pozisyonun tekrarını izleyeceksin. Artık Türk futbolun da hakemlerinin konuşulmasından futbol severlerin sıktı sıyrıldı. Futbolun güzellikleri, coşkusu, geçirilen keyifli zamanın konuşulmasını özledik. Tuttuğu takımın oynadığı futbolu, kimin gol attığı gibi konular artık konuşulmuyor. Varsa yoksa hakemler ve yaptığı hatalar haftalarca konuşuluyor. Dünyanın başka hiçbir futbol ülkesinde hakemler bu kadar başrolde olmazlar. Ben şahit olmadım.

Yaptığı kritik hatalar direk sonuca etki etme boyutuna geldi. Derbi maçının hakemi Halil Umut Meler, ismini yazmak istemediğim bir şahıs size saha ortasında yumruk atmıştı, siz çok büyük haksızlığa uğramıştınız bütün kamuoyu sizin uğradığınız bu haksızlık karşısında sizin yanınızda olmuştu. Destek mesajları, destek yazıları, görüntüler herkes sizin yanınızda dimdik durmuştu. Çünkü ortada haksızlık vardı ve herkes haksızlığın karşındaydı. Değerli hocam şimdi de siz 121 yıllık tarihi olan ülkemizin en önemli kulüplerinden birisini sahada resmen doğradınız. 121 yıllık tarihi olan bir takıma haksızlık yaptınız. Olmadı, yakışmadı bu yönetim size. Şimdi de bizlerde haksızlığı yapanın yani sizin karşınızdayız. Hakemlerinin konuşulmadığı sadece futbolun konuşulduğu bir lig izlemek bakalım nasip olacak mı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları