Gururumuz Arda Güler

Türk futbolunun son zamanlarda yetiştirdiği en yetenekli oyuncusudur Arda Güler. Futbola 9 yaşında Gençlerbirliği’nde başlayıp, 14 yaşında Fenerbahçe’ye transfer oldu. Fenerbahçe’de gösterdiği müthiş performansla milli takıma kadar yükseldi. Sahada soğukkanlı oluşu, yaratıcı oyunu, dikine oynaması ve en önemlisi sorumluluk alışı Arda’yı diğer futbolculardan ayıran en önemli özellikleridir. Arda oynadığı futbolla izleyenleri adeta büyülüyordu. Efsane futbolcu Sergen Yalçın övgü dolu sözlerle bahsetmişti; çok iyi oyuncu gözlerimle gördüğün en yetenekli yerli oyuncu demiştir.

Oynadıkça futbolunu geliştiren, gol atan, asist yapan taraftarı kendisine hayran bırakan Arda çok kısa sürede Avrupa’nın en önemli kulüplerinin radarına girdi. Transfer sezonunun açılmasıyla beraber en gözde isimlerinden biri oldu. Borussia Dortmund’dan Ajax a PSG den Barcelona’ya Leipzig den Arsenal’a kadar birçok kulüp Arda Güler’i transfer etmek için yoğun çaba harcadı. Barcelona’ya transfer olacağını kesin gözüyle bakılırken ince bir bilek hareketiyle ezeli rakibi Real Madrid’in yolunu tuttu. Real Madrid 20 milyon avro bonservis, performans bonusu ve bir sonraki satıştan %20 pay vererek Arda Güler’i transfer etti. Arda’nın transferi futbol dünyasında çok yoğun ilgi gördü. Basın toplantısında teknik direktör Carlo Ancelotti’nin transfer dönemi başlar başlamaz kendisine telefon ettiğini ve bana söz ver geleceksin dediğini aktaran Arda, Ancelotti telefonda takımda nerelerde kullanabileceğini anlattığı belirtti. Ancelootti gibi dünya çapında çok değerli bir hocanın ısrarla araması yoğun ilgisi Arda’nın tercihinde etkili olmuş.

Real Madrid antrenman görüntülerini basına servis etti. Arda antrenmanlarda rahat ve soğukkanlı tavırları, estetik çalımları, nokta pasları ve müthiş golleriyle kalitesini takım arkadaşlarına ve hocasına kanıtladı. Yeni takımına çok çabuk uyum sağlamış. Özellikle Toni Kross ve Luka Modric gibi tecrübeli oyuncularla sıcak ilişki kurmuş. Real Madrid’de dünya çapında futbolcularla oynamak Arda’nın futbol gelişimine çok büyük katkılar sağlar. İnşallah sakatlık geçirmeden başarılı bir şekilde uzun süre Real Madrid formasını giyer ve bizleri gururlandırmaya devam eder.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları