Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Şahin ŞİMŞEK

Şahin ŞİMŞEK

MERCEK

Güneş doğudan doğuyor doğu halen karanlık

Uzun zamandan beri Doğu illerinde neler oluyor diye bir araştırma yaptım. Oradaki halkın durumu nedir, ne yaparlar, ne yer  ne içerler. Bir seyahatım esnasında bir çok insanla sohbet etme imkanım oldu. Özellikle merak ettiğim bir konu vardı. Devletimizin PKK terör örgütüne, FETÖ terör örgütüne karşı başlattığı başarılı operasyonlarla ilgili bir çok vatandaşımızla  sohbet ettik. Çoğunluk olarak devletimizin bu başarılı operasyon kararının çok ama çok geç kalmış bir karar olduğunu savunmaktaydılar.  Konuştuğum bir çok kişi PKK operasyonlarının çok isabetli olduğunu ve devletimizin bu örgütün tasfiyesi hakkında almış olduğu kararı uyguladığını ve gerekeni yaptığına inanıyor. Ama FETÖ örgütüne  aynı kararlılıkla yaklaşmadığını, PKK'ya karşı verdiği mücadeleyi FETÖ  örgütüne karşı vermediğini açık şekilde ifade ettiler. Halen kripto FETÖ'cülerin mevcut olduğu ve görevlerinin başında olduklarını ve önemli makam ve mevkileri işgal ettiklerini söylüyorlardı.

    Van'ın Gevaş ilçesinde gezinirken yaşlı bir amca benim gazeteci olduğumu öğrenince yanıma geldi. Evlat sen gazeteci misin? Bende "evet amca buyur bir emrin mi var" deyince, "Estağfirullah  beyim sadece seninle biraz sohbet etmek istiyorum" dedi. Bende "amca buyur büyük sensin seni dinliyorum" dedim. Amcamız  uzun bir suskunluktan sonra "Beyim bizim buralar eskiden çok huzurluydu çok güzeldi büyükler küçüğünü küçükler büyüğünü sayardı. Artık o devir kapandı lanet olası PKK örgütü ve FETÖ örgütü gençlerimizin beynini yıkadı. PKK terör  örgütüne  finans desteği veren uyuşturucu baronları gençlerimizi ilk başta esrar ve eroine alıştırdı. Beyinlerini yıkadılar daha sonra bu lanete bulaşan gençleri dağda bunlardan çok var dilediğin kadar içebilirsin diyerek  dağa çıkardılar. FETÖ'cüler ise hizmet dediler himmet dediler şimdiki devir darül hap devridir diyerek gençlerin beynini zehirlediler. Haramları mubah kıldılar savaştayız savaşta her şey mübah dediler. Gençlerimizi elimizden  alıp, yurtlarında yatırdılar, okullarında okuttular ve  her birini casus olarak yetiştirdiler. Bazılarını  polis yaptılar, bazılarını öğretmen yaptılar, bazılarını asker yaptılar ve herbirini azılı birer  terörist gibi  yetiştirip  15 temmuz gecesinde  ülkemizi parçalamak için ellerine silahları verip üzerimize saldırdılar. Bizim çoçuklarımız bize kurşun sıkmaya başladı. Bombalarla  kanlarımızı döktüler bazılarımızı şehit ettiler bazılarımızı  gazi ettiler. Çoğ ağırıma gidiyor çok..."

Bende, "Amca onlar bizim çoçuklarımız değildi, onlar FETÖ'nün çocuklarıydı. Biz vatanımız  uğruna şehit olanlardık, gazi olanlardık. Vatanı için bayrağı için namusu için tankların altına gözünü kırpmadan yatanlardık. Şehadet şerbetini içmek için birbirimizle yarışanlardık." Uzun bir sohbetten sonra hatır isteyerek ayrıldım.

Araştırmalarım sonucunda doğu bölgelerinde halen PKK ve FETÖ terör örgütü elemanlarının  gizli olarak sayısı azda olsa yine bir çok gencimizi uyuşturucu baronları vasıtasıyla tuzağa düşürdüğünü tespit ettim. Bazılarına zehiri içirip provokatörlük yaptırıyorlar. Bazılarını da kurye olarak  zehirlerini taşıtıp onların  üzerinden para kazanıyorlar.

Buradan özellikle İçişleri Bakanlığımıza, Emniyet Genel Müdürlüğümüze ve Jandarma Genel Komutanlığımıza sesleniyorum. Hakkari  ve  Van ilimizde halen uyuşturucu baronları kol gezmekte, işsiz güçsüz  gençlerimizi kolay bir şekilde avlamakta ve bu gençleri uyuşturucuya alıştırdıktan sonra istediği gibi kullanmaktadırlar. Böylece bir çok ailenin ocağını söndürmektedirler.

Sivrisinekleri değil bataklığı kurutmamız lazım.

Allah'a emanet olun...

    

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları