Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Durmuş Çelen

Durmuş Çelen

EKOPOLİTİK

Gündem: HDP'nin kapatılması!

Bu kadar arabesk ortam ve koşullarda bilginin ve ilimin yerini el çırpma hızının düşünsel şartlı refleksi almışsa; toplum ekranlara prangalanmış, ekranın çapsızlarına mahkûm olmuşsa; nezaketin, zarafetin, asaletin, vizyonun, görgünün; el çırpma hızının kalemşorlarına geçmişse üslup, sokağın köşesine takılan kadersizin hitabına dönüşmüşse, ses tonu çengi mahallesinde çıkan kavganın teneke trampetiyse; ilim, irfanın, vizyonun yerini "arabesk vurdumduymazlık" almışsa, imtiyazlı kalibresizlik sendromu, yani hızlandırılmış yabancı dil kursu gibi yarım yamalak adamlar metazori otorite oldurulursa; ne desek boş çok tehlikelidir yarım adamlar!

Gelelim konumuza, HDP'nin kapatılması meselesine. Öncelikle şu soruların cevabını biliyor mu bu ekran "zibidileri"! Muamma. HDP'nin kapatılması niçin isteniyor? Devlet mi istiyor yoksa hükümet mi? Kapatılan her süreç "yeni bir zamandır." HDP kapanır, MDP'yi kurarlar, geçmişte bu süreç yaşandı. O zaman "Yeni zaman stratejisi" mi öne çıkıyor? Nereden bilecek "El Çırpma Hızı" bizlerden, milletten hızlı olan, "İmtiyazlı Kalibresiz." Yeni dönem geldi devlet kendini güçlendiriyor siyasetin aşırı liberalleşmesi dengeleri bozar, siyasetin ve siyasetçinin özgürlüğü baki kalırken devletin bekasını bilmek ve o çizgiyi hatırlatmak için kapatılmasını devlet isteyebilir. Zamanın avantajı ile yeni parti kurulsa da başıboş direkt güdümlü emperyale bağlılığı engellenebilir. Yerleştirilmiş emperyalin algısı yani bürokratik işgal dönemi devlet de yasalarla yer bulduğu bir yapılanma dönemiydi geçti. Bu yerle bir olurken yeni dönem kendi mecrasında yerini almalı. Hükümet HDP'nin kapatılmasını ister mi, tartışılır, goygoyunu yapar ancak hesap tutmaz. Sonuçta parti kapansa oy verenlerini kapatamazsın, hırslandırırsın, oy vermez tehlikeli karar. İstanbul'u öyle kaybettiler. Ötekileştirme sendromu, var olan yarayı derinleştirir. Kürt halkı falan bölücülüktür. Kürt ırkı vardır ama Kürt halkı halklara bölmektir. Türk Milleti vardır Türk bu coğrafyanın adıdır, kültürün adıdır, birinci sınıftır. Bana ne Kürtsen, Lazsan, Aleviysen, Sünniysen... Herkes özgürce inancını yaşar. Bu ülkede etnisite yapılmamalı "bir milletiz." Biz kendi "yaşam hakkımızın ve ülkemizin varlığını koruma" mücadelesindeyiz. Sosyopolitik sonuçları düşünüldü mü? Suriye'de kurulması düşünülen PKK devletinin kapatıldığı takdirde sempati ve ilgisi düşünüldü mü? Bülent Arınç görevden alınmadan önce bir haber kanalında yaptığı programda açılımın yeniden gelmesini, ifade etmiş. Demirtaş'ın çıkmasını ısrarla söylemiştir. Bu şunu ifade eder; siyaset veya hükümet eski gücü olsa açılıma soğuk değil, net. Gerisi goygoy. Bülent Arınç ezbere çıkıp konuşmaz Yüksek İstişare Kurulu üyesi, net. Bakıyorsun Arınç'ın isteği, bir yerlerden şiddetle veto yediği için u dönüşü, bir hafta geçti milliyetçi söylev HDP kapatılsın bana yar olmayan sana da olmasın. Oy, ferdidir özgürce atılır, kapatsan da onlar bu ülkenin vatandaşı oy hakkı var sana vermez. Mühim olan senin oyun değil mi, yıllardır oy uğruna neler yapıldı, gerçeğimiz bu değil mi? Sen HDP'yi kapatmadan önce devlet bürokrasinden ve Meclis'ten emperyal bağlantılarını bir temizle. Önceliğimiz budur.

Türk-Kürt kardeştir aksini düşünen kalleştir. Özümüz bir sözümüz bir, dinimiz bir, örfümüz bir, bayrağımız bir. Terör iktisap suçtur. Suç varsa suçlu vardır, suçlu Kürt olan vatandaşlarımız değildir Kürt olmak asla suç değildir. Suçlu terörden geçinenler örgütleşenler, çeteleşenler. Onları absorbe etmek devletin asli görevidir. Milletiniz bir bütündür meselemiz ve sorunumuz yoktur. HDP'nin kapatılmasını reelde kim istiyor neden? Siyaset kapatılmasını gerçekten istiyor mu? Bu sorulara cevabın var mı? "Çarpanları hızlı imtiyazlı" kalemşor. Net olun. Lafı dolandırmayın. Milleti saf zannetmeyin. Olan olur gerekçesi bellidir. Elzem midir, gerekçeli açıklarsın. Hükümet lafı geveliyor bir hafta önce açılım, bir hafta sonra kapalım. Bu ne muamma net konuş gerekçeni ortaya koy yetki ve güç sende.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları