Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Durmuş Ali Özyiğit

Durmuş Ali Özyiğit

Esrarengize Yolculuk

Gündem Erdoğan'ın yeni anayasası mı yoksa Boğaziçi mi?

Değerli okuyucularım ülkede gündem anlık değişir oldu. Gündemi takip etmek için adeta başımız dönüyor.

***

AKP Genel Başkanı Erdoğan yeni anayasa dedi gündem değişti bile diyemiyoruz. Çünkü sonrasında Boğaziçi Üniversitesi öğrenci olayları yeniden gündem oldu.

Aslında ikisi de gündem ama gerçek gündem korona dönemindeki açlığın, yoksulluğun, işsizliğin tavan yapmasıdır. Gerçekten vatandaşın gündemi bunlardır. Diğer yukarıdaki iki gündem işi gücü olan en azından kendisini ve bakmakla hükümlü olduğu ailesini idare edenin gündemi olabilir. Çünkü aç insanın gündemi karnının gucurdusu olur. İşsiz insanın derdi iş bulmak, geçinemeyen vatandaşın derdi elbette geçinme olur.

Biz gazeteciler bile işsiz kaldığımız dönemlerde iş bulma derdine düşüyoruz. Anayasaya göre ki gerçekte de öyle, fikir işçisiyiz biz. Biz fikir işçileri bile işsizken, iş bulayım da ülke meselelerini sonra düşünürüz derdine düşüyorsak sade vatandaş ne yapsın? Açken işsizken geçim sorunu yaşarken Melih Bulu'yu veya Erdoğan'ın anayasayı değiştirmek için 360'ı nasıl bulacak bunları mı düşünsün. Sesinizi duyar gibi oluyorum insanın mantığına ters, evet evet ters!..

***

Boğaziçi Üniversitesi'ne kayyum rektör Melih Bulu atandı atanalı bir türlü rahat edemedi. Eminim ki lanet olsun istifa edip gideyim diyordur ama Erdoğan veya Erdoğan'dan çok Erdoğancılardan korkuyordur. Korku derken sadece içeri girme korkusu değil. Çevresi için çocukları için uzatın uzatabildiğiniz kadar...

Önceki gün Boğaziçi Üniversitesi polis ablukasına alındı. Kabe resmini yere serdiler diyecek kadar bir kaç marjinal manyağın yaptığı provokatif eylemden yola çıkarak polisimiz bunları temizliyor diyemezsiniz. Olay bu kadar basit değil. Veya LGBT sapıkları diyerek de bir yere varamazsınız. Kaç tane LGBT var Allah'ınızı seviyorsanız. Hem de biz AKP mitinglerindeki LGBT bayraklarını da gördük isteyen Google görsellere yazsın baksın. Ve bu arada Youtube'a yıllar önce Erdoğan'ın LGBT'yi destekleyen sözlerini de yazmayı unutmayın ha...

Bu tıpkı HDP'ye oy verince veya seçilince PKK'lı ama HDP'den istifa edip AKP'ye geçince vatan kahramanı gibi...

"Benim başörtülü bacımın üstüne işediler, bu Cuma görüntüleri açıklayacağım" diyen Erdoğan'ı hatırlayın var mı? Yine Youtube'dan bakın!.. Kaç Cuma geçti sayamadık hâlâ o görüntüler açıklanacak...

Şimdi neden mi yazdım bunu? Boğaziçi'nde başörtülü bir kız öğrenci protestolarda gözaltına alınırken başörtüsü çıkmış, kadın polise bir dakika bekle örteyim demiş. Ben senin kafanı örteceğim demiş, kızın örtünmesine izin vermemiş polis memuru sert bir üslupla. Bu da tüm haber sitelerinde yer aldı. Ben Gerçek Gündem sitesinden okumuştum. Başörtülü olmak makbuldür ama AKP'li olursanız, muhalif olursanız polis başörtünüzü indirebilir...

Gözaltına alınırken anama sövüldü diyen başka bir öğrenci de cabası...

Yine Boğaziçi olaylarında ama daha öncekilerde, Türk bayraklı eve 3-5 tane elinde uzun namlulu silahlarla giren özel harekat polislerini de gördü bu ülke.

Erdoğan'ın yeni anayasa çıkışı bu otoriterleşmeyi elbette artırmaya yönelik bir hamledir.

Bahçeli de zaten her zamanki gibi destekledi.

MHP-AKP, TBMM'de referandum için 360 milletvekilini bulamıyor. Ne mi yapacaklar? Muhalefetten bir partiyi yanlarında çekmeye çalışacaklardır. Herkes İYİ Parti olarak görüyor. Ama HDP neden olmasın?

Hazır içerideki HDP'lilerden de sıcak mesajlar geliyor.

Yaf abartma. MHP-HDP yan yana gelir mi diyecekler vardır.

İstanbul seçimlerinden ama 2'ncisinden bahsediyorum. 23 Haziran'a giden süreci hatırlayın. HDP bile değil. Direkt Apo hem de. Bebek katili Apo için, MHP Genel Başkanı Bahçeli tarafından; "Öcalan haklı. HDP'liler Öcalan'ın tarafsız çağrısına uymalı" denilmedi mi. Bahçeli tarafından bu sözler söylenmedi mi? Söylendi. Eee? Neden olmasın şimdi HDP+MHP+AKP anayasası?

Erdoğan tak diye emreder, şak diye olur.

MHP bildiğimiz eski MHP değil beyler hanımlar!..

***

İYİ Parti tabanının kentli Milliyetçi seçmen olduğunu önceki yazılarımda belirtmiştim. Bilinçli kentli muhalif Milliyetçi seçmen olası İYİ Parti+MHP+AKP anayasa birlikteliğinde, İYİ Parti'yi terk eder. Bunu da Meral Hanımın bizzat kendisi bizim seçmen beni terlikle kovalar diyerek söylemişti.

İYİ Parti+MHP+AKP anayasa birlikteliği çok zor. Hatta imkansıza yakın. Nedeni yukarıdaki yazdığım. İYİ Parti'nin tabanı, MHP tabanı gibi lider nereye biz oraya demez. Gerçi MHP tabanı Erdoğan'a oy veren AKP'nin küskün yorgun seçmeni oldu diye yazmıştım ama konumuz o değil.

Yani HDP+AKP+MHP olasılığı İYİ Parti+MHP+AKP olasılığından daha güçlüdür diyerek yazımı sonlandırayım.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları