Göz kapağı düşüklüğü olanlar dikkat 'Göz makyajı için bilmeniz gereken teknikler'

Göz kapağı düşüklüğü olanlar dikkat 'Göz makyajı için bilmeniz gereken teknikler'
Göz makyajı, cilt makyajınızla bir bütün olduğundan yanlış yapılmış bir göz makyajı kötü görünmenize veya gözlerinizin olduğundan daha küçük gözükmesine yol açabilir. Bu yöntemleri uygularsanız gözleriniz daha güzel görünecek...

Göz makyajınızın doğru ürünlerle yapılması,dişil enerjinizi yansıtmanız ve daha dinamik görünmeniz açısından önem arz ediyor. Makyaj uzmanlarına göre; fresh göz makyajlarının modası asla geçmiyor. İşte gözlerinizi daha büyük gösterecek birkaç makyaj tüyosu...Gözleri büyük göstermenin en basit yollarından biri kirpiklerinizi kıvırmaktır. Kirpik kıvırıcı kullanmak gerçekten gözlerin açılmasına yardımcı olur ve beyaz kısımlarının daha büyük ve parlak görünmesini sağlar.

KİRPİK KIVIRICI NASIL KULLANILIR?

Kirpik diplerinden başlayarak kıvırmaya dikkat edin, kıvırıcıyı kökten uca doğru 5-10 saniye kadar sıkın. Bu, kirpikleri kıvırmak yerine yukarı kaldırır. Bunu hem üst hem de alt kirpikleriniz için yapın. Uzmanlara göre sosyal medyada oldukça yaygın bir kullanım şekli olan kıvırıcının fön makinesiyle ısıtılarak kullanılması, ısının gözünüze veya kirpiğinize zarar verebilir. Bu sebeple bu yöntemi denememek gerekiyor. Isı kullanmadan sadece kıvırıcı ile işlem yapmanız öneriliyor.

BEYAZ KALEM

Makyaj artistleri; Gözlerinizin iç kenarlarına beyaz veya ten rengi bir göz kalemi kullanmanızı öneriyor.Bu işlem, gözlerinizin beyazlarının aydınlatılmasına yardımcı olarak onların daha geniş ve daha uyanık görünmesini sağlıyor.

Öte yandan birçok makyaj sanatçısı, daha doğal göründüğü için su hattına beyaz yerine ten rengi bir eyeliner sürmeyi tercih ediyor.

KAŞLARINIZI KALDIRIN

Kaşlarınızı bir taramak ve şekillendirmek, gözleri görsel olarak yüzünüzü yukarı kaldırabilir. Daha geniş, daha uyanık bir görünüm için kaşları yukarı ve dışarı doğru tarayın. Kaşları belirgin tutmak için kaşlarınızı düzenli alın.

GÖZ MAKYAJINDA AYDINLIK TONLAR KULLANIN

Ünlü makyaj artistlerinin belirttiğine göre; Göz makyajında toprak tonları yerine aydınlık ve canlı tonlar tercih etmek hem yaşınızı küçültüyor hem de yüzünüzün daha aydınlık görünmesini sağlıyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.