Göz bozukluğu tarihe karşıyor! Şirkete harekete geçti

Göz bozukluğu tarihe karşıyor! Şirkete harekete geçti
Telefon ve tablet ışıklarına fazla maruz kalmanın getirdiği göz rahatsızlıklarını engellemek amacıyla ünlü şirket yeni bir teknoloji geliştirdi.

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte telefon ve tabletler günlük yaşamın hemen her anında büyük rol oynamaya başladı.

Shiftdelete'de yer alan bilgilere göre, Amerika'da akıllı telefon ve tablet kullanımına ilişkin dikkat çeken bir araştırma yapıldı. Yapılan araştırma ve testlerin sonucunda ilginç bulgular elde edildi.

Araştırmaya göre, bir Amerikalının günde en az 4 saat, Avrupalılar ise günde en az 3 saat akıllı telefon ekranına bakarak vakit geçiriyor.

Araştırmanın sonucunda uzun bir süre kabul edilen 3-4 saatlik sürelerin miyop ve diğer göz rahatsızlıklarına sebep olduğu ortaya çıktı.

APPLE'DAN DEV ADIM

Apple, konuyla alakalı yeni bir teknoloji geliştirdiğini duyurdu. Böylece, yeni iOS sürümleri ile gelecek olan “Göz Mesafesi Özelliği” özelliklerde çocuklarda miyop riskini azaltacak.

Apple’ın yeni özelliği, iPhone veya iPad’iniz ile gözleriniz arasında güvenli bir mesafe bırakmanızı teşvik edecek. Bu, isteğe bağlı olarak açılan bir özellik ve Ayarlar menüsünden “Ekran Süresi” seçeneğine dokunduktan sonra karşınıza çıkan “Ekran Mesafesi” özelliğini aktif hale getirerek kullanabilirsiniz.

YAKINLIK UYARISI YAPACAK

TrueDepth kamerasını kullanarak çalışan özellik telefonu gözünüzle 30 santimetreden daha yakın tuttuğunuz anda uyarı verecek. Bu sayede telefon ekranı ve gözleriniz arasındaki mesafe korunmuş olacak. TrueDepth kamerayı kullanan özellik İPhone XS ve daha yeni iPhone modellerinde ve 2018 iPad Pro ve daha üst iPad modellerinde çalışmaktadır.

MİYOP NEDİR?

Miyopluk veya miyopi tanımlamak gerekirse, uzaktaki nesnelerin bulanık göründüğü bir görememe durumudur.


YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.