Görenleri boyu ile hayrete düşürdü 'Bu balık tam 28 yaşında

Görenleri boyu ile hayrete düşürdü 'Bu balık tam 28 yaşında
Elazığ'da Keban Baraj Gölü'nde yakalanan Fırat Turnası görenleri şoke etti.

Keban Baraj Gölü'nde balıkçıların ağına takılan devasa bir Fırat Turnası, yapılan incelemeler sonucunda 28 yaşında olduğu tespit edildi.

Elde edilen bilgilere göre, 1 metre 92 santimetre uzunluğunda ve 93 kilogram ağırlığındaki bu dev balık, bölgedeki balıkçıların dikkatini çekti ve tezgahta sergilendi. Olayın ardından Elazığ Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ekipleri, balıktan örnekler alarak laboratuvar ortamında detaylı inceleme gerçekleştirdi ve balığın yaşını belirledi.

aw131951-04.jpgElazığ Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Keban Baraj Gölü'nde avlanan bu dev Fırat Turnası'nın Luciobarbus esocinus Heckel, 1843 türüne ait olduğu vurgulandı.

aw131951-02.jpgBu türden iri bireylerin zaman zaman Keban ve Karakaya Baraj Gölleri'nde avlandığı belirtildi. Enstitü laboratuvarlarında yapılan detaylı incelemeler sonucunda balığın 1 metre 92 santimetre uzunluğunda, 93 kilogram ağırlığında ve 28 yaşında olduğu kesinleşti. Balığın vücut kısımları üzerinde yapılan incelemelerin bilim camiasıyla paylaşılacağı ifade edildi.

aw131951-01.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.