Google'ın sevilen özelliği 2024 yılında kaldırılabilir 'Tüm sürücüleri ilgilendiriyor'

Google'ın sevilen özelliği 2024 yılında kaldırılabilir 'Tüm sürücüleri ilgilendiriyor'
Teknoloji devi Google, tüm sürücüleri ilgilendiren bu özellik 2024 yılında kaldırabilir.

Google Haritalar, 2022 yılında 'Asistan Sürüş Modu'nu kaldırmıştı. Şimdi de Android uygulamasından 'Sürüş Modu' özelliğininin kaldırılması gündemde.

Google Haritalar Sürüş Modu özelliği bir APK Insight gönderisindeki bazı kod dizileri, Şubat 2024'te kaldırılacağını gösteriyor.

En son Google Haritalar uygulaması v14.52'de bulunan kod dizileri, Sürüş Modu optimize edilmiş kullanıcı arayüzünün Android uygulamasından kaldırılmaya ayarlandığını ortaya çıkardı.

Google Haritalar'ın bazı işlevleri harita, medya önerileri, ses kontrolleri, arama ve mesajlaşma özelliklerine sahip bir ana ekran sunan 'Asistan Sürüş Modu Gösterge Paneli' kaldırılmıştı.

ekran-goruntusu-2024-01-01-133438.png

Asistan Sürüş Modu Gösterge Paneline benzer şekilde Google Haritalar Sürüş Modu, kullanıcı navigasyonu başlattıktan sonra açılıyor ve aracın ekranının alt kısmında siyah bir çubuk olarak beliriyor.

9To5Google'ın belirttiğine göre, Akış uygulamalarını görüntülemek için bir başlatıcıya kolay erişim sağlayan Google Haritalar Sürüş Modunun kullanıcı arayüzü; Asistan, Google Haritalar ve desteklenen müzik, podcast, sesli kitap uygulamaları için kullanıcılara kolaylık sağlıyor.

Kullanıcı arayüzü, sürüş sırasında kontrolü kolaylaştırmak amacıyla büyük butonlar gösterecek şekilde uygun hale getirilmiş.

Google, 2022 yılında çoğu kişinin araçlarının ekranlarında Sürüş Modunu kullandığını belirtirken, şirketin bu özelliğe daha fazla önem vereceğini ifade etmişti.

Fakat bu özellik aşamalı olarak kaldırıldığı için, kullanıcılar Google Haritalar'ın navigasyon modunu kullanmak zorunda kalabilir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.