Google'dan yeni güvenlik önlemi! Gizliliği üst seviyeye taşıyacak

Google'dan yeni güvenlik önlemi! Gizliliği üst seviyeye taşıyacak
Dünyanın en çok kullanıcıya sahip tarayıcısı olan Google Chrome, yeni bir özellik eklemeye hazırlanıyor.

Donanımhaber'de yer alan bilgilere göre; Google, Chrome tarayıcısında proxy sunucuları aracılığıyla gerçek IP adresini maskeleyerek kullanıcıların gizliliğini arttırmayı amaçlayan "IP Koruması" adlı yeni bir özelliği test etmeye hazırlanıyor.

Google Chrome yeni güncelleme aldı - CIO Update

Google Chrome geliştiricileri IP adreslerinin, kullanıcıların çevrimiçi davranışlarını izlemek için "kötüye kullanıldığının" farkında ve bu nedenle şirket kullanıcı gizliliğini sağlamak ile web'in temel işlevleri arasında bir denge kurmaya çalışıyor.

Google Chrome'un Yeni Sürümlerini Erkenden Test Etmek İsteyenlere Müjde! - Tamindir

Web sitelerinin ve çeşitli çevrimiçi hizmetlerin, kişilerin internet üzerindeki aktivitelerini kaydettiği ve dijital profiller oluşturduğu bilinmekte. IP adresleri de bu amaçla kullanılıyor.

nn.jpg

IP İZLEMESİ CİDDİ BİR TEHDİT

Üçüncü taraf çerezleri basitçe silebilir veya ayarlarını değiştirebilirsiniz. Ancak IP adresi izlemesi, ortalama bir internet kullanıcısı için daha ciddi bir sorun. IP adreslerinin, temel çevrimiçi hizmetlerin işleyişinde oynadığı rol, bu sorunu daha karmaşık hale getiriyor.

Google Chrome için yakında gelecek yeni özellikler - Teknoloji Haberleri - Milliyet

Google Chrome'da sunulması planlanan IP Koruması çözümü, üçüncü taraf trafiği proxy sunucuları üzerinden yönlendirerek kullanıcıların gerçek IP adresini gizlemeyi amaçlıyor. Bu da, web sitelerinin gerçek IP adresini görmesini engelleyecek ve tarayıcıdaki gizliliği daha üst seviyeye taşıyacak.

Google Chrome'a Büyük Değişiklikler Geldi! - R10

Ekosistem geliştikçe IP Koruması da kendisini güncelleyerek kullanıcıları siteler arası izlemeye karşı korumaya devam edecek ve proxy trafiğine daha fazla etki alanı ekleyecek. Geliştiricilerin planına göre yeni özellik Chrome 119 ve Chrome 125 sürümleri arasında test edilecek.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.