Google'dan muhteşem özellik! Yapay zeka devrede

Google'dan muhteşem özellik! Yapay zeka devrede
Dünyanın en çok kullanıcıya sahip tarayıcısı olan Google, özelliklerine bir yenisini daha ekliyor. İşte tüm detaylar...

Donanımahber'de yer alan bilgilere göre; Teknoloji devi Google, Haritalar uygulamasını yeni yapay zeka destekli özellikler ile güçlendiriyor. Daha kolay navigasyon, daha doğru arama sonuçları gibi geliştirmelerle kullanıcı deneyimini artıracak özellikleri devreye sokuyor.

Ünlü platform Google, bünyesinde geliştirdiği Google Haritalar'a yeni özelliklerini ekliyor. Böylece Haritalar, yapay zeka sayesinde yeni ve gelişmiş özellikler sunmaya devam edecek.

YAPAY ZEKAYLA MİLYARLARCA FOTOĞRAF İŞLENİYOR

Trafik konusunda da geçmiş verilerin Google’ın algoritmalarıyla işlenmesiyle sürücülere bir yere gitmeleri için en iyi güzergahı ve zamanı sunduklarını ifade ediyor. Haritalar ayrıca şarj istasyonlarının çalışıp çalışmadığı, aracınızla uyumlu olup olmadığı, hangi şarj hızına sahip olduğu gibi bilgileri sunuyor. Aynı zamanda Google bu bilgilere sahip API’leri de geliştiricilere sunacak. Otomobil üreticileri bu API’leri kullanarak sürücülere gerçek zamanlı konum bilgilerini, priz tipini ve şarj hızlarını doğrudan bilgi-eğlence ekranlarında gösterme imkanı sunacak.

GOOGLE LENS HARİTALAR'A GELİYOR

Google, bu yılın başında duyurulan Üç Boyutlu Görünüm özelliğini de kullanıma sunuyor. Bu özellik, kullanıcılara gittikleri güzergahta yollarını daha kolay bulabilmeleri için bir yerin üç boyutlu görünümünü sunarken, aynı zamanda iş yerleri, hava durumu ve trafik gibi diğer küçük bilgileri de sunuyor. Yeni özellik Amsterdam, Barselona, ​​Dublin, Floransa, Las Vegas, Londra, Los Angeles, Miami, New York, Paris, San Francisco, San Jose, Seattle, Tokyo ve Venedik dahil olmak üzere 15 şehirdeki Android ve iOS kullanıcıları için sunuluyor.

Google, artırılmış gerçeklik özelliği olan "Canlı Görünüm ile Arama"yı, "Haritalar'da Lens" olarak yeniden adlandırıyor. Bu özellikle arama çubuğundaki Lens'e dokunup kamerayla etrafa bakarak en yakın tren istasyonları, kafeler, ATM'ler gibi şeyler hakkında bilgi edinilebiliyor. Haritalar'daki Lens şu anda aralarında Austin, Las Vegas, Roma, São Paulo ve Taipei'nin de bulunduğu 50 şehirde daha yayına girecek.

12 ÜLKEDE ERİŞİLEBİLİR OLACAK

Google Haritalar'da navigasyon da yenileniyor: Güncellenmiş renkler, daha gerçekçi binalar ve zorlu otoyol çıkışları için iyileştirilmiş şerit bilgileri sunulacak. Bu yenilikler ABD, Kanada, Fransa ve Almanya’nın da aralarında bulunduğu 12 ülkeye geliyor. Hız sınırı bilgileri de yaklaşık 20 yeni ülkede sunulacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.