Google'dan devrim gibi hamle: Telefon sıfırlamak tarih oluyor

Google'dan  devrim gibi hamle: Telefon sıfırlamak tarih oluyor
Teknoloji devi Google'ın Android telefonlara yeni bir onarım modu getireceği öğrenildi.

Veri gizliliğine fazlasıyla önem veren Google çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Şirketin Android telefonlar için kullanıcı gizliliğinin ön planda olduğu yeni bir onarım modu üzerinde çalıştığı ortaya çıktı.

Bu özellik sayesinde kullanıcıların kişisel veriler konusunda hiçbir endişe duymadan cihazlarını servise gönderebilecekler.

213.jpg

Onarım modu desteği, AOSP ile entegre bir şekilde sunuluyor, ancak farklı OEM'ler, örneğin Samsung gibi, benzer özelliklere sahip olabileceği için varsayılan olarak devre dışı bırakılmış durumda. Ayrıca, AOSP'de şu anda Ayarlar entegrasyonu ve onarım modu işleyişini etkileyen bazı eksiklikler bulunmaktadır.

Bu yeni özellik, geleneksel Genel Sistem Görüntüsü (GSI) yaklaşımından farklı bir yöntem kullanarak Dinamik Sistem Güncellemeleri (DSU) mekanizmasından yararlanır. Bunun yerine, orijinal sistem görüntüsünü yeni bir kullanıcı veri görüntüsüyle birleştirerek fabrika ayarlarına sıfırlama işlemini simüle eder.

Bu moda geçerken, kullanıcıların güvenli bir şekilde kimlik doğrulama bilgilerini girmeleri gerekmektedir. Onarım modundan çıkmak istediklerinde ise kullanıcıların Standart Modda kullanılan kimlik doğrulama bilgilerini girmeleri yeterlidir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.