Google'dan android kullanıcılarını sevindirecek haber 'Artık internet olmadan yapılabilecek'

Google'dan android kullanıcılarını sevindirecek haber 'Artık internet olmadan yapılabilecek'
Android için Cihazımı Bul ağı devreye alınıyor. Kaybolan her cihaz bulunacak.

Google'ın Cihazımı Bul ağı, mevcut Cihazımı Bul hizmetinin önemli bir güncellemesi olarak devreye alınıyor. Android cihazlarınızın kaybolması durumunda internet veya konum verileri olmadan bile bulunmasını sağlayacak.

Google, zaten uzunca bir süredir Android için Cihazımı Bul hizmetini kullanıyor. Özellik, telefonunuz internete bağlıysa nerede olduğunu bulmanızı sağlıyordu.

Android işletim sistemine cihazımı bul ağı geliyor - ShiftDelete.Net

Ancak yaklaşık bir yıl önce Google I/O'da duyurulan “Cihazımı Bul ağı” kayıp cihazınızı internet ve konum özelliklerine sahip olsun ya da olmasın bulmanızı izin veriyor. Dolayısıyla Cihazımı Bul ağı, mevcut Cihazımı Bul hizmetinin çok daha gelişmiş bir hali. Ve şimdi, Google bu gelişmiş özelliğini devreye almaya başlıyor.

ANDROİD İÇİN CİHAZIMI BUL AĞI KULLANIMA ALINIYOR

Cihazımı Bul ağı, kullanıcıların telefonlar ve akıllı saatlerin yanı sıra takip cihazları, kulaklıklar ve daha fazlası dahil olmak üzere kayıp eşyaları bulmalarına yardımcı olmak için Google Play Hizmetleri'ne sahip milyarlarca Android cihazdan yararlanıyor.

Bu özelliğin tam olarak çalışabilmesi için çevrimdışı Android cihazların kapalı durumdayken sinyal yayını yapabilmesi gerekiyor.

Google'ın "Cihazımı Bul" ağı için yeni detaylar sızdırıldı - ShiftDelete.Net

YENİ CİHAZIMI BUL AĞI NASIL ÇALIŞIYOR?

Yeni cihazımı bul ağı, Bluetooth takip cihazlarıyla uyumlu olarak çalışacak şekilde tasarlanmıştır, bu da çeşitli markaların cihazlarını da içerir.

Bu özellik, doğrudan cihazımı bul uygulamasıyla uyumlu olmasa bile bir Bluetooth takip cihazını bağlayabileceğiniz anlamına gelir, böylece cihazı takip edebilirsiniz.

İnternet bağlantısı veya konum servislerine gerek olmadan cihazı takip etmek mümkün. Cihazımı bul ağındaki diğer kullanıcıların Android cihazları Bluetooth menzili içindeyse, kayıp cihazın konumu tespit edilebilir ve bu bilgi ilgili arayüzde harita üzerinde gösterilir.

Dünya genelinde milyarlarca Android cihazı bulunduğundan, kaybolan veya çalınan cihazı neredeyse her durumda bulmak mümkün olacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.