Google, Google TV tabanlı yeni bir Chromecast hazırlıyor

Google, Google TV tabanlı yeni bir Chromecast hazırlıyor
Google’ın sevilen ürün ailesinden olan Chromecast, yakında yeni bir üyeye kavuşabilir. Yeni Chromecast’in daha güçlü olması ve Google TV tabanlı olması bekleniyor.

Google bünyesine yeni bir uygulama katıyor!

Donanım Haber'de yer alan habere göre, Google’ın Chromecast ailesi, oldukça sevilen bir ürün ailesi olarak görünüyor. Akıllı olmayan televizyonlar için medya ve ekran yansıtma görevi ile ortaya çıkan Chromecast, 2020 sonbaharında büyük bir güncelleme almıştı. Google TV arayüzü ile çıkış yapmış olan Chromecast, yerleşik uygulama ve kontrol desteği sunarak Chromecast ailesini bir sonraki seviyeye çıkardı. Chromecast with Google TV, her ne kadar beğenilse de teknik detaylar açısından birazcık eksik kalmıştı.

GOOGLE, DAHA GÜÇLÜ BİR CHROMECAST HAZIRLIYOR OLABİLİR

9to5Google’dan gelen bilgilere göre Google, Boreal kod adlı yeni bir Chromecast geliştiriyor. Boreal, dökümanlarda Android tabanlı Google TV yazılımına direkt olarak bağlantılı gözüküyor. Sabrina(şimdiki Chromecast) ile aynı ailede gözüken Boreal hakkında donanımsal bir detay bulunmuyor ancak şimdiki Chromecast’ten daha güçlü olması olası gözüküyor. Yeni nesil Chromecast'in AV1 formatını desteklemesi de bekleniyor. Nvidia Shield TV ve Apple 4K TV ile yarışması muhtemel olan yeni Chromecast, 2022 yılı bitmeden çıkış yapacaktır.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.