Google düğmeye bastı, geri sayım başladı: Android 14'ün çıkış tarihi belli oldu!

Google düğmeye bastı, geri sayım başladı: Android 14'ün çıkış tarihi belli oldu!
Google, Android 14 çalışmalarını hızlandırdı. Android kullanıcılarının beklediği tarih ortaya çıktı. İşte ayrıntılar...

Shiftdelete'de yer alan bilgilere göre, Teknoloji devi Google'ın uzun süredir üzerinde çalışmalar yaptığı Android 14'ün piyasaya sürümü için geri sayım başladı.

İlk etapta yeni sürümün Android 13’te olduğu gibi ağustos ayında kullanıma sunulması bekleniyordu, ancak şirket ters köşe yaparak bu süreyi bir hayli uzattı. Bu süreçte yeni beta yapıları geldi ve hatta en son geçtiğimiz hafta Beta 5.2 sürümü yayınlandı. Peki Android 14 ne zaman genel çıkışını yapacak? Bu soru kısa bir süre önce yanıt buldu.

PİXEL 8 SERİSİYLE AYNI TARİHTE ÇIKACAK

Sektörde sızıntılarıyla bilinen Mishaal Rahman, Google‘ın Android 14 çalışmalarını henüz tam anlamıyla bitirmediğini, bu yüzden kararlı sürümün çıkışının 4 Ekim‘de düzenlenecek Made by Google lansmanına ertelediğini söyledi.

g1.jpg

Etkinlikte Google’ın Pixel 8 serisi başta olmak üzere en yeni ürünlerinin tanıtılması bekleniyor. Eğer iddia gerçeği yansıtıyorsa Android 14 bu lansmanda kullanıcıların beğenisine sunulacak. Ancak bu noktada kritik bir detayın olduğunu belirtelim. Zira dünyaca ünlü akıllı telefon üreticileri bile yeni sürümün eylülde, hatta dün gelmesini bekliyorlardı. Bu firmalardan OnePlus, bir süre önce yapmış olduğu duyuruda yeni yapıyı temel alan OxygenOS 14 arayüzünün bu ay sonunda genel kullanıma açılacağının sözünü verdi.

Bu erteleme akıllı telefon üreticilerinin planlarını bir nebze olsun bozdu. Bu durumun en büyük nedeni ise Google’ın önceki dönemlerdeki fazlasıyla istikrarlı olan Android beta süreçlerine ve genel çıkış tarihlerine bu yıl uymaması olarak gösteriliyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.