Giydiğiniz renkler ruh halinizi yansıtıyor 'Senin rengin hangisi'

Giydiğiniz renkler ruh halinizi yansıtıyor 'Senin rengin hangisi'
Giydiğiniz renkler, günlük yaşantınızda sizi düşündüğünüzden çok daha fazla etkiliyor. Peki giydiğiniz renkler sizin hakkınızda ne söylüyor?

Bazı renkler heyecan duygusunu, bazı renkler güven duygusunu verirken bazıları da pozitiflik hissi verirler. Renklerin ardında yatan anlamları bilmek, renklerden daha iyi yararlanmanıza yardımcı olacaktır.

BEYAZ

Tüm renklerin bütünü olarak içinde her renkten anlamlar ve güçler taşıyan beyaz, saflığı, temizliği ve masumiyeti simgeler. Beyaz renk yeni başlangıçları temsil eder. İnci beyazlığı tam da bu nedenle gelin takılarının en sık tercih edilen rengidir.

KIRMIZI

Çok sevilen, tercih edilen renklerin başında gelen kırmızı cesaretin, enerjinin, tutkunun rengidir. İnsan psikolojisi üzerinde canlandırıcı, heyecan verici ve kışkırtıcı bir etkisi vardır.

PEMBE

Sevgi ve şefkati çağrıştırdığı için kalbi temsil eden pembe renk insanlar üzerinde sakinleştiren bir etkiye sahiptir.

YEŞİL

Doğanın rengi yeşil eski çağlardan beri bereketi simgelemek için kullanılır. Doğanın verdiği güven, huzur ve yaratıcılığı yansıtan yeşil renk umudun, barışın ve özgürlüğün de sembolüdür. Yeşil, sarı ile karıştırıldığında davetkar bir hava yaratırken, mavi ile karıştırıldığında ise ferahlık ve serinlik duygusunu destekleyici etkiler yaratır.

MAVİ

Gökyüzünün ve denizin rengi mavi; nazik, dingin ve huzurludur. İnsan psikolojisi üzerinde rahatlatıcı etkisi bulunan bu rengin değişik tonları farklı hisleri tetikler. Çivit mavisi yatıştırıcıdır. Açık mavi ise huzur vericidir, duygusallığı ve duyarlılığı ortaya çıkarabilir. Mavi renk yaratıcılığı, hayal kurmayı, ciddiyeti, güvenilirliği ve idealizmi destekleyen enerjilere sahiptir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.