Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Mehmet Eyüp Yardımcı

Mehmet Eyüp Yardımcı

Yazar

Geyik muhabbeti

"İki gözüm. Sana pek kıymetli bir yadigârım olmak üzere gönderdiğim şu veda mektubumu gayet soğukkanlılıkla sevine sevine oku! Ve okudukça sevincini ilan et! Sakın ağlama! Hatta hiç sıkılma! Beni Allah'a emanet et, bilakis iftihar et! Sen bahtiyarsın! Zira dünyanın en muhterem bir kadını sen olacaksın! Bunun için gayet serinkanlılıkla oku. Sakın hatırına başka bir şey getirme! Bildiğinden ziyade seni severim. Ve senin ismet ve namusunu düşünerek şu fedakârlığı göze aldım. Şu fani dünyada ölüme mahkûm olan insanların mukaddes vatanımızın uğradığı şu felakete herkes gibi seyirci olarak yaşamayı pek hakir gördüm. Bizi vatan besledi, büyüttü. Vatan olmasa biz de yokuz demektir. Gerçi seni çok severim. Fakat toprak ve vatanımızı dünyada her şeyden ziyade severim. Ne yarar, her bir şey yine onların varlığıyla kaimdir. Baki; ya ölüm ya vatanın kurtuluşu."

Bu satırlar, 200 fedaisi ile birlikte dağa çıkan Resneli Niyazi'nin geride bıraktığı eşi Feride Hanım'a yazdığı mektuba aittir.

Baba Dağı'nın Pelister tepesinden geçerken karşılarına bir geyik çıkar. Geyik grubun önünde yürür ve bir nevi rehberlik ederek yol gösterir. Dağlarda uyku ve yemekten bi'haber kalmış fedailer, önlerine çıkan geyiği kesip yemek yerine onu "ilahi bir rehber" kabul ederler. Daha sonra Resneli Niyazi ve arkadaşları yaşanan sürecin ardından, hedeflerine vardıkları için dağdan şehire inerler. Yanlarındaki geyik ise hürriyet coşkusu içinde Ahmet Samim isimli bir genç gazeteci tarafından "Gazal-ı Hürriyet" olarak adlandırılır.

Sonradan anlamını kaybetmiş bir geyik muhabbeti, gerçekteki bu yaşananların önüne geçer hatta unutulur gider.

Toplum olarak sonradan hafızamıza yer etmiş gereksiz "Geyik Muhabbetini" çok severiz ve "Lafla Peynir Gemisi" yürütmeye çalışırız susuz denizlerde...

Süper Lig Cemil Usta Sezonu'nun 23. haftasının arifesinde çok önemli karşılaşmaların eşiğindeyiz…

Demir Grup Sivasspor-Aytemiz Alanyaspor

Beşiktaş-Trabzonspor

Fenerbahçe-Galatasaray

Çaykur Rizespor A.Ş.-Medipol Başakşehir FK

Tabii ki bu maçların içindeki iki tanesi "reyting" anlamında çok daha önemli.

Fenerbahçe-Galatasaray ve Beşiktaş-Trabzonspor maçları...

Söz konusu bu maçların bir de "Geyik Muhabbetleri" var. Fenerbahçe-Galatasaray maçının geyiği Fenerbahçe Stadı'nda "büyü" muamması üzerine.

Birisi artık ne büyüsü yaptı ise "Tavuk Büyüsü" olma ihtimali yüksek efendim işte sırf bu yüzden Galatasaray, Fenerbahçe'yi deplasmanda yenemiyormuş.

Olayın tamamı "psikolojik". Galatasaray bu psikolojik travmayı atlatırsa kümesteki tüm tavukları pişirir, Hacı'yı da çarşıya gönderir.

İkinci "Geyik Muhabbeti" ise çok yeni, fırından yeni çıktı!

Beşiktaş-Trabzonspor maçının tarihi ve saatinden yola çıkarak sosyal medyada dönen bir geyik muhabbeti.

Beşiktaş-Trabzonspor ile 22.02.2020 saat 20.00'da...

Yani içinde görüleceği gibi bol bol 2 ve 0 rakamları var.

Bu maçı Beşiktaş 2-0 kazanabilirmiş olmadı maç 2-2 ya da 0-0 bitebilirmiş bunların dışında tabii bir sonuç da Trabzonspor'un deplasmanda maçı 0-2 kazanma durumu var.

Olasılıkları yüksek geyikler yani...

Futbol gerçeğinden her iki maça bakarsak; Fenerbahçe-Galatasaray maçında (Fenerbahçe Başkanı Sayın Ali Koç'un yine önemli bir maç öncesine denk getirdiği açıklamaları manidardır.) Fenerbahçe'nin son zamanlarda aldığı tüm olumsuz sonuçlara ve Ersun Yanal gerçeğine rağmen, derbi maçlarda (Derbi maçı aynı kentin iki büyük takımı arasında oynanan maça denir yani Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş arasındaki maçlar derbi maçtır. Bu takımların diğer şampiyonluk kazanmış büyük takımlarla oynadığı maç derbi maç değildir.) kendi sahasındaki üstünlüğünü göz önünde tutar, üstüne Galatasaray'ın psikolojik travmasını da eklersek Fenerbahçe derbi maçta iki adım öndedir. Maçın gergin geçme ve maçta kırmızı kart görülme olasılığı yüksektir.

Beşiktaş-Trabzonspor maçında ise Beşiktaş'ın defans sıkıntılarını, oyuncu verimliliğini ve rakibi Trabzonspor'un yükselen performansını göz önünde tuttuğumuzda da Trabzonspor'un maç öncesi bir adım önde gittiğidir.

Bu iki maçın kazananları Galatasaray ve Trabzonspor olursa şampiyonluk yarışı bundan sonra bu iki takım arasında geçer.

Yazımızı klasik "Büyük maçların havası farklı olur" sözü ile bitirip her iki ucu açık bırakalım.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları