Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Durmuş Çelen

Durmuş Çelen

EKOPOLİTİK

Gerçekler asla yalan söylemez..!

İktidarın siyasileri mitomani hastalığına tutulmuş.

Nedir mitomani hastalığı!                

Mitomani, yalan söyleme hastalığı olarak bilinir. Bu hastalığa yakalanmış kişilere mitoman adı verilir. Yalan söyleme hastalığı, kişinin dikkat çekmek ve toplumda odak noktası haline gelmek için söylediği yalanlarla başlar. Yalan söylemeyi alışkanlık haline getirenler bir  noktadan sonra kontrolü kaybeder. Öyle ki söyledikleri yalanlara artık kendileri dahi inanırlar.

KİMLER BU HASTALIĞA YAKALANIR

Mitomanlar, günlük yaşamlarında gerçek dışı fikirlerle insanları yönlendiren aynı zamanda belli bir amacı olmayan kişilerdir.

Bu hastalık iktidar da "aysberg'in zirvesindekilerde" daha çok görülüyor küresel ısınmanın farkında değiller hala güneşleniyorlar.

Gerçekler;                                             -Domatesin kilosu 32 TL tanesi 8 TL.    

Biber sivri  biber 26 TL en ucuzu.         -Köy biberi dedikleri 35 TL                         Peynirin kilosu 100-125 TL .                      -Etin kilosu pirzola değil kuşbaşı 200 TL pirzola 500 gr.183 tl.×2=366 TL. Artık pirzola lüks sınıfında.         

whatsapp-image-2022-04-20-at-15.36.35.jpeg                        

Kilo ile alışverişin yerini tane ile alışveriş aldı

Günlük yol parası gidiş dönüş 55 TL.        30×55=1650 TL.                                           Kira en düşük oda eskiysen 2500 TL         Elektrik, su, doğalgaz 850 TL                 

Acil ihtiyaçları yazsam trajedi olur.            

Artık geçinmek zorlaştı millet ailesinin evine taşınıyor hatta komşular   aynı evi paylaşıyor pahalı yaşıyoruz pahalı.

Asgari ücretle geçinmek imkansızın fersah fersah üstünde.

Söylevler;                                                                      

Faiz sebeb enflasyon sonuç.

Her şey çok güzel olacak.                Dış güçler ekonomiyi bozdu ama biz köpüğü alırız.                                                    Porsiyonları küçültün.       

Doğal gaz ve petrol bulduk 150 yıl bize yeter.

Bunların hepsi söylev gerçeği yansıt mıyor.                                               

-Yatağa aç çocuk giriyor gerçek çocuk larımız harika yetişiyor yalan.                   -Emekli perişan gerçek emekliye zam yeterli yalan.                                              -Ekonomik kriz artık reel gerçek,sade ce dış güçler ekonomiyi bozdu yalan.        -Fetö gerçek pardon yalan.                        -Rusya Komünist gerçek Komünistler Moskova'ya yalan.(çok sıkı fikıyız.).        -Evlenmek helal gerçek sevdalar yük sekse hoca nikahı ile er sadet samanlık seyran olur soğan ekmek yeriz yalan.     -Eve ekmek götürüsen sevilirsin ger çek evi aç bırakırsan sövülürsün bu da gerçek,ekmek göturemiyorum sözü spekülatif uydurma sözlerdir diye nara atanlar külliyen yalan.                              -Turk evlatları zeki ve çevik gerçek ve beyin göçünü nerden çıkarıyorsunuz Türkiye de gençler müreffeh onlar mu halefetin uydurmaları külliyen yalan.     -Abd kim,şu kim,bu kim söylevleri ya lan Abd İktidarı malesef süpürüyor ger çek.Bıden seçimle göndereceğim dedi iktidara gelmeden önce.Sana operasyo na gerek yok ekonomik kriz ile gide cesin diyor adeta bu da gerçek.Ancak Evet Abd ekonomiye müdahale ediyor hiç mi krizde hükümetin suçu yok se beb sadece dış güçler martavalı külli yen yalan.                                              -Atatürk'den bu yana Türkiye inşa edil di yok yoktu gerçek şimdi satılmadık yer kalmadı buda bir gerçek.Biz yaban cılara tarım arazileri satmıyoruz toplu konut satmıyoruz,fabrikaları satmıyo ruz,askeri alanları satmıyoruz hepsi külliyen yalan.

-Sermaye göç etti gerçek,çalmadılar off shore yapmadılar yalan.                      -Adalet var gerçek eşit uygulanıyor kül liyen yalan.

Gerçek yalan dualitesi bitmez.İktidarın iyi yaptığı şeyler şuan evet emperyale direniyor ancak çok geç kaldı.

Krediyi aldın kullandın sonra ödeme de zorlandın su koyuveriyorsun tanımı yorsun şimdi onlar da gerçek yüzünü gösteriyor kızıyorsun.

Kim olursa olsun kim ki iktidara gelir ken küresel ölçekte bir gram da olsa destek almışsa onu geri ödemekle mü kelleftir.

Güzel günlerinin ortağı olanlar saf değiştiriyor ortağı olmayanın zaten umurunda değil.

Başta dürüst ve milliyetçi olmak önem li sonunda milliyetçi olmak görülüyor ki yoruyor insanı.

Normal seçim süresine 8 ay var muci ze olursa ekonomi düzelir o da paralel boyuttan uzaylılar erittikleri altınları bi ze verirlerse ancak kurtarırız biraz fan tazi mi oldu ne.Artık süreç zordan im kansıza gidiyor.Maliyet enflasyonu şal ter indiriyor ekonomi kilitlenmiş du rumda Resessiyonu(durgunluk)geçti.

Büyüme durmuş enflasyon yükseliyor nerdeyse slumpfasyon dönemine gir dik gireceğiz.

Şuan beka devlet iktidar değil.                İktidar bir dönem dinlensin toparlan sın bir daha gelir mi gelir yeni iktidar öyle beş senede mucizeler yaratamaz bir iyilik yap devleti kurtar tarihe geç yoksa bu filmin sonu sıkıntılı.

Gerçekten imkansıza yaklaştı geçim.       Bebek yapmak hayal oldu,evlilikler de ğisik hal aldı,ev içinde ev çoğaldı para pul oldu gerçekten gerçek.

Siyasi vatan millet naraları ile tencere kaynamaz gıda lazım,ateş lazım malze me lazım,barınak lazım,huzur lazım.

Sadece nutuk ve söylev,beş yıldızlı otellerde yeni adet olmuş iftar ya mil let,pahalı yaşıyoruz pahalı.Şahsıma ait uzun bir şiir var ki aslında şiir yazmayı beceremem bir kaç kıta ile halkımızın düşüncesini zülfüyâre dokunmadan ak tarmaya çalıştım gerçeklere kör olmak tansa milletimin yüreğine yürek koy mayı yeğledik.Amacımız ekonominin düzelmesi ekonomi düzelsin iktidar za ten alır başını gider,fark atar ancak bu ekonomik tabloda imkansızdan da zor.

Akrabaya ziyaret pahalı,            Çocuğa şeker pahalı,

Anneye çiçek pahalı,yâre jest pahalı, Ahir zamandayız pahalı yaşıyoruz pahalı,

Onur pahalı,şeref pahalı,             Liyakat  pahalı,                                   Haksızlığa karşı durmak pahalı,    

Adam gibi yaşamak gerçekten pahalı, Anlayacağın gülüm.                     Pahalı yaşıyoruz pahalı,                            şiir:DDÇ 

 

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları