Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Mehlika Figen Yazar

Mehlika Figen Yazar

Sonsuz Bilinç

Gerçek kendimizi bulmak

Günün birinde bir tilki ormanda genç bir tavşanla karşılaşmış. Tavşan sormuş "Sen nesin?" Tilki,  "Ben tilkiyim" diye yanıt vermiş, "Ve canım isterse seni yiyebilirim."

"Peki tilki olduğunu nasıl kanıtlayabilirsin?" diye sormuş tavşan. Tilki ne diyeceğini bilememiş çünkü şimdiye kadar karşısına çıkan tavşanlardan hiçbiri böyle sorular sormamış ona, sadece kaçmışlar.

 Tavşan "Tilki olduğuna dair yazılı bir kanıt gösterebilirsen sana inanırım" demiş.

Tilki doğru aslana koşup ondan tilki olduğuna dair bir belge almış. Tavşanın beklediği yere geri dönüp belgeyi okumaya başlamış. Bu onu öylesine keyiflendirmiş ki, her paragrafın üzerinde dura dura uzun uzun zevkle okumuş. Bu arada belgenin ana fikrini daha ilk satırlardan anlayan tavşan bir oyukta

içeri dalıp gözden kaybolmuş.

Tilki, aslanın mağarasına geri dönmüş ve onu bir geyikle konuşurken bulmuş. 

Geyik "Aslan olduğuna dair yazılı bir kanıt görmek istiyorum..." diyormuş.

Aslan "Aç olmadığında böyle bir şeyle uğraşmam gerekmez. Aç olduğum zamansa yazılı hiçbir şey görmene gerek kalmaz" demiş.

Tilki, aslana, "Peki tavşan için bir belge almaya geldiğimde bunu bana niye söylemedin?" diye sormuş.

"Sevgili dostum, demiş aslan,  "belgeyi isteyenin bir tavşan olduğunu söyleseydin ya bana! Ben onun bazı sersem hayvanlara bu eğlenceyi öğreten ahlak insanoğlunun biri için sanmıştım."

"İnsan durmadan kendine bir benlik uydurmak da meşguldür, ama bu uydurulan icat edilen benlik,  asla gerçek benlik olamaz. Uydurulanın bir gün gerçeğe dönüşme olasılığı hiç yoktur.  Gerçek benliğin icat edilmesi değil keşfedilmesi gerekir." ("Sır" kitabından alıntıdır).

Şimdi durun ve "ben gerçekten kimim?" diye kendinize sorun.

"Neredeyim?

Nereye gidiyorum?

Burada görmediğim bilinmeyenin ötesini nasıl görebilirim?" diye sorun.

Tüm kamuflajlardan özgürleşsek acaba gerçek kendimiz kimiz?

Sizi bilmem ama 10 yıldır bu soruyu sorarak kendimi keşfetme yolculuğuma hala devam ediyorum. Her bir idrakımda gerçek kendimin bilincine varıyorum. Kamuflajlarımı soğan kabuğu soyuyorum.  Bunun için dağlarda yaşayıp nirvanaya çıkmaya gerek yok. Tam tersi her yerde ve her zaman bu yolculuğumuzu yapabilmeyi öğrenebiliriz. Kimliklerimizin ötesine geçerek. Bakalım hangi sürprizler bizi bekliyor olacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları