Galatasaray'dan gurur veren mağlubiyet

Galatasaray, dün akşam Şampiyonlar Ligi'nde Alman devi Bayern Münih ile karşı karşıya geldi.

Galatasaray, sahasında Bayern Münih'e 3-1 mağlup oldu.

Ancak sadece skor olarak mağlup oldu...

Galatasaray, 90 dakikalık maçın 75 dakikası Bayern Münih'i oynadığı futbolla adeta rezil etti.

Özellikle maçın ilk yarısı Bayern Münih, kendi yarı sahasından çıkamadı.

Galatasaray, yaptığı pres, baskı ve ataklarla Bayern Münih'e neredeyse 11 kişi savunma yaptırdı.

2012/13 sezonundan bu yana Almanya ligini 11 yıldır üst üste kazanan, Şampiyonlar ligi'nin en büyük favorilerinden biri olan takıma karşı böyle oynamak büyük cesaret ister...

İstatistiklere göre ilk yarı Galatasaray, Bayern Münih kalesine toplam 16 şut çekti.

Öyle ki Galatasaray, 2003/04 yılından bu yana Şampiyonlar Ligi'nde Bayern Münih'e ilk yarıda 16 şut atabilen tek takım oldu.

Boşuna demiyoruz ilklerin ve enlerin takımı Galatasaray diye...

Başta Okan Buruk'u daha sonra sahada Galatasaray forması için mücadele eden futbolcuları tebrik etmek lazım. Şampiyonlar Ligi'nde 36 maçtır kaybetmeyen bir takıma karşı 75 dakika boyunca kök söktürdüler.

Galatasaray dün akşam oynadığı futbolla tüm Avrupa kulüplerinin dizlerini titretti.

Özellikle bulunduğu Şampiyonlar Ligi grubunda Bayern Münih'ten sonra 'İkinciliğin en büyük adayı benim' diyerek gruptaki diğer takımlara gözdağı verdi.

Galatasaray'ın hak etmediği bir mağlubiyeti neden aldığını sizlere anlatacağım. Ama önce maçta yaşananlara geçelim....

Galatasaray maça beklenen 11 ile çıktı. Kazımcan detayı hariç tabi ki..

Burada Okan Buruk çok büyük bir kumar oynadı...

Haftalardır Galatasaray 11'inde oynamayan bir oyuncuyu Bayern Münih gibi dev bir takıma karşı neden 11 başlatırsın ki? Bunun izahı var mı? Angelino'yla Kazımcan arasında çok büyük bir fark yok anlıyorum fakat Angelino daha tecrübeli ve senin 11 oyuncun. Böyle bir riske gerçekten gerek yoktu.

Maçın ilk düdüğüyle Galatasaray maça çok iyi başladı. Bayern kalesine üst üste ataklar gerçekleştiren aslanlar, Bayern'e karşı önde basarak cesaretli bir oyun ortaya koydu.

BAYERN İLK GOLÜ ERKEN BULDU

Maçın İlk 5 dakikasında Kerem ve İcardi'yle net gol pozisyonları kaçıran Galatasaray, dakikalar 7'yi gösterdiğinde Bayern'in kontra atağında Leroy Sane sol kanatta aldığı topu ceza sahasına taşıyarak sağ kanattaki Kingsley Coman'a bıraktı. Kazımcan'ın müdahalesi yetersiz kaldı ve Coman topu ağlara gönderdi. Bayern 1-0 önde.

İCARDİ'DEN PANENKA GOLÜ!

Maçın 27. dakikasında sol kenarda Zaha'dan topu alan Kazımcan, aldığı topu ceza sahası içindeki İcardi'ye gönderdi. İcardi, tam kaleye doğru dönerken Bayern stoperi De ligt, İcardi'yi ceza sahası içinde indirerek Galatasaray'a penaltı kazandırdı. Arjantinli topun başına geçerek attığı Panenka golüyle skoru eşitledi 1-1.

Skorun 1-1'e gelmesinin ardından Galatasaray, Bayern'i adeta kendi sahasına kapattı. Üst üste ataklarla rakibine nefes aldırmayan aslanlar, İlk yarıda Kerem'le 3, İcardi'yle 2, Torreira'yla ise 1 net gol pozisyonu kaçırdı.

Galatasaray'ın en büyük sorunlarından biri bu. Çok gol pozisyonu kaçırıyor. Takım olarak son vuruşlarda çok kötü. İlk yarı 6 net pozisyondan 3'ü gol olsa şuan çok farklı şeyler konuşuyor olabilirdik.

Maçın ikinci yarısına ilk yarının başında olduğu gibi yine etkili başlayan taraf Galatasaray'dı. Bayern biraz toparlansa da Galatasaray baskısı 65. Dakikaya kadar devam etti.

BAYERN GOLCÜSÜ KANE İLE ÖNE GEÇTİ 2-1

Maçın 72. Dakikasında ceza sahası içinde topla buluşan Musiala, içeride boş olan takım arkadaşı Harry Kane'e topu gönderdi. Ve Kane düzgün bir vuruşla golü attı. Skor 2-1.

Bayern skoru 2-1'e getirdikten sonra kendine geldi. Galatasaray ise takım olarak çok yoruldu. Bu dakikadan sonra oyun üstünlüğü tamamen Bayern'e geçti.

MUSİALA SKORU 3-1'E GETİRDİ

Dakika 78'de neredeyse yürüye yürüye Galatasaray kalesine doğru gelen Bayern, Harry Kane'in ceza sahası içindeki takım arkadaşı Musiala'ya pasının ardından Musiala düz bir vuruşla topu Galatasaray ağlarına gönderdi skor 3-1.

Skorun 3-1'e gelmesinden sonra fiziksel olarak iyice oyundan düşen Galatasaray, moral olarakta bir çöküntü yaşadı. 2.golden sonra gelen geç oyuncu değişiklikleri de fiziksel yorgunluğun ve moral bozukluğunun en büyük sebebi oldu.

Ve maç 3-1 Bayern Münih galibiyetiyle sonuçlandı. Bayern'in gruptaki her maçı kazanacağını herkes tahmin etmişti zaten. Fakat Galatasaray'ın Bayern Münih'e karşı böyle bir performans sergileyeceğini kimse tahmin etmemişti.

Galatasaray ilk yarı bulduğu pozisyonların yarısını gol yapabilse, maçın seyri çok farklı yerlere gidebilir ve Galatasaray, Bayern Münih'in 36 maçtır süren Şampiyonlar Ligi galibiyet serisini bozup tarihe geçebilirdi.
Ama olmadı. Canın sağolsun Galatasaray...

Şimdi geçelim 'Galatasaray Bayern Münih'e karşı bu kadar iyi oynadığı maçı neden kaybetti?' sorusunun cevabına...

1-)Birinci neden, yazımın başlarında da belirttiğim gibi Okan Hoca'nın haftalardır 11 oynamayan genç oyuncu Kazımcan'ı bu maç 11 başlatması başlı başına hataydı...

Kazımcan-Coman eşleşmesi başlı başına bir intihar oldu...

Bayern'in ilk golünde bariz Kazımcan'ın hatası var. O mevkide kaç haftadır ilk 11 çıkan Angelino ile maça başlamak en doğru hareket olurdu. Oynanan kumar tutmadı....

2-) İkinci neden olarak ise Okan Hoca, Bayern'e karşı çok cesaretli bir oyun ortaya koydu. Galatasaray'ın aslında taktiği bu. Okan Hoca her maçta böyle oynamayı tercih ediyor.

Okan Buruk, ilk yarı önde basarak yaptığı ataklarla rakip takımları kendi ceza sahası içine sıkıştırıp erkenden golü bulup maçın fişini çekeyim diyor.

Fakat Galatasaray, tüm enerjisini ilk yarıda ortaya koyduğu oyunla tükettiği için son 25 dakika da maçı kaybetti. Takım daha fazla gol bulabilseydi eğer Okan Hoca'nın bu taktiği işe yarayabilirdi.

Galatasaray takımının sorunu pozisyon bulamaması değil, asıl sorun çok gol pozisyonu kaçırması. 'Atamayana atarlar' sözü varya, işte Bayern dün akşam Galatasaray'a o tarifeyi uyguladı...

3-) Üçüncü bir neden ise Okan Hoca'nın oyuna zamanında müdahale edememesi. İkinci yarının başında bazı şeylerin ters gideceği ve takımın yorulacağını anlaması gerekiyordu.

Maç Barış Alper'i çağırıyordu. Kerem kötüydü. Zaha kötüydü. İkinci yarının başında Zaha yerine Barış Alper, Kazımcan'ın yerine ise Angelino'nun girmesi gerekiyordu. Fakat değişikliklerde geç kalındı.

Bayern Münih'in golünden sonra yapılan değişiklikler moral bozukluğu nedeniyle işe yaramadı ve üstünlük tamamen Bayern'e geçti.

Kısaca bu akşam Galatasaray, Bayern Münih karşısında maçın 75 dakikası çok iyi bir oyun ortaya koydu. Daha sonra gelen fiziksel yorgunluk, oyuncu değişikliklerinin geç yapılması ve sol bekte Kazımcan hamlesi Galatasaray'ın evinde Bayern Münih'e kaybetmesine neden oldu.

Ama Bayern'e oynanan bu oyun Manchester United ve Kopenhag'a karşıda oynanırsa, Galatasaray iki maçtan da galibiyetle ayrılıp Bayern Münih ile beraber ikinci olarak gruptan çıkar.

Avrupa Fatihi Galatasaray'ı Bayern Münih maçındaki performansı nedeniyle kutluyorum...

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları