Fotoğraf Karesi

Bugün sizlere bir fotoğraftan bahsedeceğim. Gözünüzde canlandırdığınızda bir adam küçük bir kız çocuğunun elinden tutuyor yanlarında birkaç kişi her şey olağan bu fotoğrafta. Şimdi hayal edin, nasıl oluyor da dünyada en çok konuşulan fotoğraf olabiliyor? Birlikte oluşturalım küçük kızımız Makedonya Üsküp de Gostivar'da yaşamakta 11 yaşında ve Down Sendromlu.

Okula gidip gelmekte ve fark edilmek her çocuğun hakkı yaşıtlarıyla iyi iletişim kurabilmekte. Fakat yaşıtları ve okul arkadaşları tarafından zor durumda kalmakta Embla Adama. Çocukların yansıması olan toplumlar da çoğu zaman böyledir bir yönlendiren olmadığında ne yapacağını öğrenene kadar nasıl davranacağını bilmez çeşitliliğe çevresine. Farkındalık gerek bir örnek bir rol model gerek çocuklara toplumlara. Bu durum günlerden bir gün bir birinin kulağına gidiyor.

Şimdi hayal ediyoruz fotoğrafı Embla'nın elinden tutan kişi bu haberi duyan kişi. Fotoğraf oturdu değil mi şimdi tek bir şey hariç kim o kişi! Kuzey Makedonya Cumhurbaşkanı Stevo Pendarovski. Sadece fotoğrafta değil gerçekten de elini tutuyor Cumhurbaşkanı Embla'nın okula giderken evindeyken belki de ders çalışırken, ödev yaparken…  Hayatına dahil olduğunda değişim de başlıyor okulda, çocuklarda davranışlarda.

Okulda çocukları tahmin edersiniz ki hayretler içinde çünkü toplum artık iyi bir örnek gördü. Fotoğraf netleşmediyse anlatayım basını topluyor Cumhurbaşkanı açıklamasında "Tüm çocuklar eşittir" diyor sadece demekle kalmıyor gösteriyor bir de üstüne soruşturma başlatılıyor okulda yaşananlara Ayrımcılığa Karşı Koruma Komisyonu. Çocuklar çok özel büyürken en çok ihtiyaçları olan şey fark edilmek onlara "Rol Model" olabilecek bir yöneticiyle büyümek bu yüzden sevmeli çocukları sevgiyle büyütmeli

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları