Fiyatlar yarı yarıya indi '550 TL’den tam 365 TL'ye düştü

Fiyatlar yarı yarıya indi '550 TL’den tam 365 TL'ye düştü
Esnaf anlaştı, fiyatlar yarı yarıya indi. Vatandaşlar ucuza alabilmek için metrelerde kuyruk oluşturdu. Fiyatı 550 TL'den tam 365 TL'ye düştü.

Ramazan ayına girerken, fırın önlerindeki pide kuyruklarının yerini bu sefer uygun fiyatlı et satışı yapan kasapların önünde uzanan kuyruklar aldı. Geleneksel pide alışverişlerinin yerini, Bursa'da faaliyet gösteren et toptancısı kasapların düzenlediği kampanya aldı. Bu kampanya, uygun fiyatlarla et almak isteyen vatandaşların yoğun ilgisini çekti ve kasapların önünde uzun kuyruklar oluştu.

FİYATLAR YARI YARIYA DÜŞTÜ

Ramazan önce peş peşe zamlarla artan et fiyatları için bu kez indirim haberi geldi. Bursa'da et toptancısı esnaflar ramazan ayı için anlaştı, fiyatlar yarı yarıya indi. Zincir marketlerde veya isim yapmış mahalle kasaplarında fiyatı 500-550 lira olan kıymayı 365 liradan, kuşbaşıyı 700 lira erine 415 liradan, köfteyi 600 lira yerine 370 liradan alan vatandaşlar satıcılara teşekkür etti.

aw160590-05.jpg

UZUN KUYRUKLAR OLUŞTU

Bursa'da faaliyet gösteren et toptancısı kasapların yaptığı kampanya, uygun fiyata et almak isteyen vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Edemen, Et ve Balık Tanzim ile Gül-et ve Köfteci Yusuf gibi et toptancısı olup vatandaşlara da satış yapan firmalarda, kıyma 365-400 liradan, dana kuşbaşı 415-440 lira, kasap köfte ise 370-400, sucuk 400-480 lira aralığında satılıyor.

aw160590-04.jpg

Vatandaşlar, uygun fiyatlar ve kaliteli etler için kuyruklarda sabırla beklediklerini belirttiler. Ramazan alışverişi için kasapların önünde toplanan vatandaşlar, içeride istedikleri miktarda et alıp memnuniyetle evlerine döndüler.

Yaklaşık 10 dakika kuyrukta beklediğini belirten vatandaşlar, "Burada et hem kaliteli hem de ucuz, çünkü başka yerde 500-550 lira olan kıyma burada 400 lira. Uygun olduğu için kuyrukta bekliyoruz. Ramazan alışverişi için buradayız" şeklinde konuştu.

aw160590-02.jpg

15 GÜNDE 2 ZAM BİRDEN GELMİŞTİ

Ramazan öncesi kırmızı et fiyatlarına 15 günde 2 zam gelmiş, Rekabet Kurumu'na fahiş fiyatlar nedeniyle şikayet yağmıştı. Kırmızı et fiyatlarındaki hızlı artış nedeniyle vatandaşlar, Rekabet Kurumu'na şikayette bulunmuş ve bu şikayetler sonrasında kurum harekete geçmişti. İstanbul ve Ankara'da bazı zincir marketlerin fiyatlarını sabitleyeceklerini açıklamasıyla birlikte, vatandaşlar rahat bir nefes almıştı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.