Felçten kurtulmak bu tedavi yöntemiyle mümkün: Uzmanı açıkladı

Felçten kurtulmak bu tedavi yöntemiyle mümkün: Uzmanı açıkladı
Gelişen teknoloji yeni tedavi yöntemleriyle farklı hastalıkların tedavisi için umut oluyor. Bu yeni yöntemle felçli hastalar da iyileşme imkanı bulunuyor.

Gaziantep Şehir Hastanesi, Girişimsel Radyoloji alanında kullandığı teknik sayesinde, beyin pıhtıları, kasıktan girilerek gerçekleştirilen müdahale ile tedavi edilerek hastalar felç olmaktan kurtarılıyor.

OPERASYON NASIL YAPILIYOR

Radyologlar tarafından özel cihazlar sayesinde kasıktan girilerek gerçekleştirilen müdahale ile beyindeki pıhtıların çıkarılmasıyla altı ayda 100’ün üzerinde hasta tedavi edildi. Bu sayede ameliyata gerek kalmadan ya da ameliyatla bile düzeltilemeyecek ani yaşanan inme ve beyin kanamalarına 7/24 müdahale ediliyor.


"KASIKTAN GİRİLEREK BEYİNDEKİ TIKANMIŞ DAMAR BULUNUP PIHTI ÇIKARILIYOR"

Gaziantep Şehir Hastanesi Radyoloji Uzmanı Doç. Dr. Çetin Murat Altay konuya ilişkin yaptığı açıklamada, inme semptomlarının, vücudun bir kısmında felç, yüz felci, konuşma bozukluğu gibi bulgularla ortaya çıktığını ve tedavide zamanın kritik olduğunu belirtti. Altay, ilk 6 saat içinde müdahale edilmesi gerektiğini çünkü beynin kan almadığı her 5 dakikada hücrelerin ölmeye başladığını ifade ederken Girişimsel Radyoloji ekibinin beyinde tıkanıklık bölgesinde "can çekişen hücrelere" yeterli kan akımını sağlamak için kasıktan girilerek beyindeki tıkanmış damarı bulup pıhtıyı çıkardığını ve bu işlemin hastalar için konforlu olduğunu da belirtti. Erken müdahale ile hastaların semptomlarının hızla iyileşebildiğinin altını çizen Altay, süre uzadıkça durumun zorlaştığını da söyledi. Doç. Dr. Çetin Murat Altay, Gaziantep Şehir Hastanesinde bu işlemlerin ücretsiz olarak yapıldığını ekledi.


ERKEN MÜDAHALE ÖNEMLİ

Öte yandan Felçlik tedavisinde en önemli unsurun erken müdahale olduğunu da vurguladı. Doç. Dr. Çetin Murat Altay ise “Halk arasında felç olarak bilinen inme genellikle şeker, tansiyon ve kalp hastalığı olan hastalarda oluyor. Bu hastalarda tedavide en önemli husus 'zaman'. İlk 6 saatte hastanın acil servise başvurması ve beynine atan pıhtının çıkarılması gerekiyor. ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.