Fatura ödemelerine 206 liralık destek!

Fatura ödemelerine 206 liralık destek!
Elektrik faturalarına yapılan zamların ardından vatandaşlar borç batağına girdi. Elde edilen bilgilere göre, PTT’ye başvuru yapan kişilere nakit destek sağlanacağı belirtildi.

Fatura ödemelerine 206 liralık destek!

Kış aylarının gelmesiyle doğalgaz kullanımı da arttı. Öte yandan bazı vatandaşlar elektrikli ısıtıcı kullanıyor. Doların inişli çıkışlı durumlarından sonra doğalgaza ve elektriğe zam üstüne zam geldi.

Elektriğe yapılan zam ve elektrik kullanımının artması ise dar gelirli vatandaşları zora soktu. Devlet, ihtiyaç sahibi dar gelirli aileler için harekete geçti. Bu kapsamda doğalgaz ve elektrik faturasına destek sağlanacağı açıklanırken faturası ile PTT’ye başvuru yapan

NE KADAR ÖDEME YAPILIYOR?

Doğalgaz desteğinin açıklanmasının ardından başvuru şartları ve detayları merak edilen konular arasında yer aldı. Doğalgaz yardımından yararlanmak isteyen kişiler e-Devlet üzerinden veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları üzerinden başvuru yapılabileceği ifade edildi.

1-2 kişilik aile için destek tutarı 106 lira olurken 4 kişilik aile için destek tutarı 206 lira oluyor.

Elektrik faturası desteği araştırmaları sürüyor. Elektrik tüketim desteğinden yararlanabilen vatandaşlar, PTT şubelerinden başvurularını yapabilirler.

KİMLER ALABİLİR?

Elektrik faturası desteği almak isteyen ve halihazırda devletten sosyal yardım alan ihtiyaç sahipleri kimliği ve elektrik faturası ile PTT şubelerine giderek fatura desteğinden yaralanabileceği ifade edildi. Ayrıca evde bakım yardımı almasa da kronik hastalığı nedeniyle cihaza bağılı olanlara da benzer şekilde 200 liraya kadar elektrik fatura desteği sağlandığı bildirildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.