Fahiş gayrimenkul fiyatlarının önüne taş koyacak yeni uygulama geliyor

Fahiş gayrimenkul fiyatlarının önüne taş koyacak yeni uygulama geliyor
Durulmak bilmeyen ekonomi ve sürekli ibaresi yukarı giden enflasyonun en çok etkilediği kalem olan gayrimenkul fiyatlarının önüne geçebilmek için yeni bir uygulamanın devreye alınacağı ortaya çıktı.

Gayrimenkul fiyatlarında durulmak bilmeyen fiyat artışlarına çözüm bulmak için Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından Gayrimenkul Değer Merkezi kurulacak.

GAYRİMENKUL DEĞER MERKEZİ NEDİR ?

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından kurulacak olan Gayrimenkul Değer Merkezi, fahiş gayrimenkul fiyatlarının önüne geçmeyi ve vatandaşın rahat bir nefes alabilmesi için çalışacak.

konut-1.jpg

SEMT, SOKAK, MAHALLE OLARAK TEK TEK DENETLENECEK !

Türkiye’de bulunan bütün konutların fiyatları semt, sokak, mahalle olarak tek tek incelenerek adil olan fiyat belirlenecek. Aynı zamanda bu yeni sistemle birlikte evin değerini düşük göstererek yaşanan vergi kayıplarının önüne geçilmesi hedefleniyor.

Show Haber’e Konuşan Emlakçı Serap Aytekin, "Bir gayrimenkulün portallarına ilk girişte siz bir değer biçeceksiniz. Biçilen bu değer gayrimenkulün satış fiyatı olacak. Fiyatla ilgili bir değişikliK yaparsanız sistem bunu görecek ve sizinle ilgili bir işlem başlayacak.

konut-4.jpg

UYMAYANLARA PARA CEZASI UYGULANACAK

Bu fahiş artışlarla ilgili de size para cezası gelecek. Bundan sonraki spekülasyonları muhakkak etkileyecektir. Çünkü bir denetleme mekanizması var artık" şeklinde yeni sistemi anlattı.

Aynı zamanda bu yeni uygulama ile tapu alım satım işlemlerinde yapılan vergi kaçırma hilesinin de önüne geçilmesi amaçlanıyor.

Yani bu yeni uygulama hem vatandaşın hem de devletin işine yarayacak.

konut-5.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.