Fahiş fiyatla mücadelede yeni dönem resmen başladı! Vatandaş derin bir ‘oh’ çekecek

Fahiş fiyatla mücadelede yeni dönem resmen başladı! Vatandaş derin bir ‘oh’ çekecek
Fahiş fiyatla mücadele için taslak çalışması resmen başladı. Fahiş fiyatlara katlamalı cezalar yolda.

Fahiş fiyatlarla mücadele için yeni taslak çalışma masada. Henüz taslak halinde olan çalışmada, fahiş fiyatlara uygulanan cezaların caydırıcı olmaması nedeniyle bazı değişiklikler için kolları sıvadı.

Perakende Ticaretin Düzenlemesi Hakkındaki Kanun’da yapılacak değişiklikle, haksız fiyat uygulamaları konusunda verilen tüm cezalar yeniden değerlendirilecek.

Elde edilen bilgilere göre, cezaların her yıl enflasyon veya yeniden değerleme oranında artırılması taslak halindeki çalışmanın içinde yer alıyor.

Ticaret Bakanlığı fahiş fiyat cezalarının çok düşük olmasının, fırsatçıları daha da cesaretlendirdiği gerekçesiyle yeni taslak çalışmasını resmen başlattı.

CEZALAR KATLAMALI BİR ŞEKİLDE ARTTIRILACAK

Taslak çalışma hakkında, elde edilen kulis bilgilerine göre, fırsatçılara kesilen cezalar katlamalı bir şekilde artacak.

Bu konudaki ilk deneme, deprem bölgesindeki inşaat malzemeleri satışında fahiş fiyat ile ürün satanlara uygulandı. Şu anda deprem bölgesindeki yapı malzemelerine yönelik fahiş fiyat cezaları 3,5 milyon TL seviyesine kadar çıkmış durumda.

Şu anda yürürlükte ve yetersiz olan ceza sisteminde, fahiş fiyat belirleyen fırsatçı, cezayı göze alıp fahiş fiyattan ürün satmaya devam ediyor. Taslak aşamasında olan bu kanunun hayata geçirilmesi ile birlikte fırsatçılara kesilecek cezalar üst seviyeye çıkartılacak, bu da vatandaşın fırsatçıların eline kalmamasına sebep olacak.

CEZALAR HER ALANDA ARTACAK

Ürünün çıkış fiyatı ile market veya pazardaki satış fiyatları arasındaki makas şu anda çok açılmış durumda.

Sadece zincir marketlerde değil, bu kanun sayesinde her alanda cezalar üst seviyeye çıkartılacak. Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu’nca fırsatçılara çok daha büyük cezalar kesilecek.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.