Araştırmacılar ortaya çıkardı: Sosyal medya uygulamaları kullanıcıları izliyor

Araştırmacılar ortaya çıkardı: Sosyal medya uygulamaları kullanıcıları izliyor
Felix Krause adlı araştırmacı özellikle Instagram ve Facebook gibi uygulamaların kullanıcılarının her hareketini izlediğini iddia etti. Meta iddialara yanıt verdi.

Bir araştırma sonucunda sosyal medya uygulamalarının kullanıcılara ait tüm adımları izlediği iddia edildi. Araştırmacı Felix Krause, Facebook ve Instagram''ın uygulama içi tarayıcı sayesinde kullanıcılarını takip ettiğini ifade etti. Krause''a göre Instagram uygulaması, reklamlara tıklanırken de dahil olmak üzere, gösterilen her web sitesine izleme kodunu enjekte edilmekte dolayısıyla da dokunulan her düğme ve bağlantı gibi bütün kullanıcı etkileşimlerini; metin seçimleri, ekran görüntüleri, adresler ve kredi kartı numaraları bu sayede görüntülemektedir.

Meta ise iddiaların aksine javascript kodunda, kurallara uyduğunu söyledi. Bünyesinde bulunan uygulamalarda ödeme bilgilerinin kaydedilmesi için kullanıcılardan onay istendiği belirtti.

Krause ise ziyaret edilmek isteyen güvenli bir siteye Safari, Firefox veya Chrome gibi tarayıcılar kullanılarak gidilseydi javascript kodunun enjekte edilmesi mümkün olmazdı. Buna karşı Instagram ve Facebook''un uygulama içi tarayıcıları güvenli olsun ya da olmasın herhangi bir web sitesinde kodu çalıştırıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.