EYT’yi kaçıranlara erken emeklilik fırsatı '3600 4500 5400 primi olan yaşadı'

EYT’yi kaçıranlara erken emeklilik fırsatı '3600 4500 5400 primi olan yaşadı'
Erken emekliliğe yönelik düzenlemeleri yakından takip eden binlerce vatandaş gelişmeleri yakından takip ediyor. 3600 4500 5400 primi olan vatandaşlar avatajlı grupta yer alıyor

Erken emekliliğe yönelik düzenlemeleri yakından takip eden binlerce insan için bu konudaki yeni gelişmeler büyük önem arz ediyor.Farklı farklı nedenlerden ötürü erken emeklilik birçok kişi için önem arz ediyor.Son dönemlerde yapılan bazı düzenlemeler emeklilik bekleyenlerin yüzünü güldürdü. Emeklilik yaşının bazı durumlarda 2 ile 6 yıl arasında azaltılması mümkün hale geldi.İş hayatındaki milyonlarca kişi için önem arz eden bu gelişmeden yararlanabilmeniz için bazı ön koşullar bulunuyor.

AVANTAJLI BİREYLER KİMLER?

Meslek grubunuza bağlı olarak sahip olduğunuz avatandaj ve şartlar değişirken sağlık sorunları da önem arz eden bir diğer husus olarak belirtiliyor. Meslek grubu fark etmeksızın çalışma hayatını bırakmak isteyen anneler de avatajlı sayılıyor. Çalışan anneler,doğum borçlanması kapsamında erken emeklilikten yararlanabiliyor. Bu kapsamda anneler üç çocuk için prim günü kazanabiliyor. Bu, kadınların erken emeklilik hakkını 1 ila 6 yıl arasında öne çekmelerini sağlayabiliyor.

TAMAMLANAN ASKERLİK ERKEN EMEKLİLİKTE ÖNEMLİ

Sigortalı olarak çalışmaya başlamadan önce tamamlanan askerlik, emeklilik sürecine olumlu katkı sağlayabilir. Öte yandan eğitim sürecinde gerçekleştirilen stajlar da bazı durumlarda emeklilik hesaplamalarında dikkate alınabileceği söylenmektedir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.