EYT'de yeni detaylar: Uygulanacak formül belli oldu

EYT'de yeni detaylar: Uygulanacak formül belli oldu
Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) sorununun çözümü için temaslar hızlanırken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin “Ne Finlandiya, ne Almanya, kendi modelimizi uygulayacağız” dedi.

Ankara’da emeklilikte yaşa takılanlara (EYT) ilişkin çözüm trafiği hızlandı. EYT Platformu üyelerinden oluşan bir heyet, önceki gün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile bir araya gelerek EYT’nin bu yılın sonuna kadar çözülmesi için söz aldı.

STAJ DETAYI

EYT Platformu Üyesi Mehmet Ali Çelik, görüşmelerin olumlu geçtiğini belirterek, “EYT içerisinde bulunan, stajından aylık bağlama oranına, doğum borçlanmasından Bağkur prim borçlanmasına kadar bütün konuları anlatarak çözümünü dile getirdik” dedi.

BÜTÇE GÖRÜŞMELERİ SONRASINDA

Bakan Bilgin’in bu konuda 3 milyon kişilik bir mağdur kesimin olduğunu, bunların 2 milyonunun 4A statüsünde, kalan 1 milyon kişinin de diğer statülerde olduğunu belirttiğini anlatan Çelik, şunları söyledi:

“Çözüm noktasında ise sürecin bir noktaya geldiğini ve özellikle bütçe görüşmeleri sonrasında EYT’nin masaya yatırılıp konunun taraflarıyla görüşüldükten sonra çözüme kavuşturulacağını ifade etti. Aralık ayı içerisinde kesinlikle konunun çözüleceğini dile getirdi. Bakan Bilgin’in sözleri, EYT’liler için bir müjdedir.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.