Evlilik kredisinde tarih belli oldu

Evlilik kredisinde tarih belli oldu
Evlenecek gençlere yönelik gerçekleştirilen Aile ve Gençlik Fonu başvuru tarihi belli oldu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, çalışmaların tamamlandığı belirterek Aile ve Genç Fonu başvurularının 15 Şubat tarihinden itibaren alınmaya başlayacağını belirtti.

Başvuruların e-Devlet aracılığıyla yapılacağını belirten Bakan Göktaş, "Bir süredir üzerinde yoğun şekilde çalıştığımız Aile ve Gençlik Fonu'na ilişkin çalışmaları tamamladık. 15 Şubat'ta almaya başlayacağız. Başvuruları e-Devlet aracılığıyla alacağız" dedi.

AİLE VE GENÇLİK FONU NEDİR?

Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Aile ve Gençlik Fonu; aile müessesesinin desteklenmesi, güçlendirilmesi, gençlerin sosyal risklere karşı korunması ve gelişimleri ile girişimlerine destek sağlanmasına yönelik kaynağın oluşturulması amacıyla tesis edilmiştir.

Fonun yönetim kurulu, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı başkanlığında, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı ile Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısından olmak üzere toplam 5 kişiden oluşacaktır.

Kurul kararları oy çokluğu ile alınacaktır. Bakan yardımcıları, ilgili bakanlar tarafından görevlendirilecektir. Fon'u yönetecek olan Yönetim Kurulu, Fon'dan kaynak aktarımı yapılacak projeleri, aktarılacak kaynak tutarını ve harcama programlarını belirlemeye yetkili olacaktır.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.