Evlilik kredisi almak için tıklayan yanıyor ‘Dolandırıcılardan yeni oyun'

Evlilik kredisi almak için tıklayan yanıyor ‘Dolandırıcılardan yeni oyun'
Kolay bir evlilik süreci için evlilik kredisi almak isteyen çiftlere sahte sitelere kanmamaları konusunda bakanlıktan uyarı geldi.

Evlenecek çiftler için verilecek kredinin detayları belli oldu. Ancak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çiftleri dolandırıcılara karşı uyardı. Kredi almak isteyen çiftlerin karşılaşabilecekleri sahte sitelerde dolandırıcılar ‘evlilik kredisi’ adını kullanarak kişileri kandırabiliyorlar.

evlilik2.jpg

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yeni evlenecek çiftlere faizsiz 150 bin TL evlilik kredisi duyuruldu. Çiftler konunun detaylarını internet üzerinden araştırmaya başladı. Kredinin detayları araştırılırken sahte sitelere denk gelmek de bir o kadar olası. İşte bu yüzden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından çiftlere bir uyarı geldi.

evlilik1.jpeg

‘PARA TOPLADIKLARI GÖRÜLMÜŞTÜR’

Bakanlık, hükümet tarafından verilecek ‘evlilik kredisi’ adını kullanarak çiftleri dolandırmaya yeltenen sahte internet siteleri hakkında uyarılarda bulundu. Bakanlık yaptığı açıklamada, bazı art niyetli kişilerin bakanlık adına vatandaşlardan para toplandığının görüldüğünü, bu kişilere ve resmi olmayan teyit edilmemiş internet sitelerine itibar etmemelerini bildirdi.

p111.jpg

Bakanlığın açıklamasında yeni evlenecek çiftlerin bakanlığın ve diğer yetkili kurumların internet sayfalarını dikkate almaları gerektiği, bunun dışındaki sayfalara itibar etmemeleri vurgulandı. Açıklamanın devamında şu ifadeler yer aldı:

“Vatandaşlarımızı dolandırmayı amaçlayan sahte internet sayfalarının ilgilileri hakkında suç duyurusunda bulunacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız.”

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.