Ev yapımı bulaşık deterjanı 'Kimyasal kullanmadan temizleyin'

Ev yapımı bulaşık deterjanı 'Kimyasal kullanmadan temizleyin'
Gün içinde birçok kez tekrarladığınız bu işlem için doğal yöntemleri tercih edebilirsiniz.

Genellikle bulaşık yıkamak için bulaşık makinaları tercih edilse de halen bulaşıklar elde yıkayan vatandaşların sayısı da oldukça fazla …. Bulaşık yıkarken kullanılan deterjanlar yağ ve yemek kırıntılarını arındırabilmek için çeşitli kimyasallar içeriyor. Bu kimyasallar özellikle cilt hastalıkları olan insan için oldukça tehlikeli. Uzmanlar cilt hastalıklarına sahip olan insanların mümkün olduğunca bulaşıklarını doğal yollarla arındırmasını ya da bulaşık makinasını tercih etmesini öneriyor. peki evde doğal yollarla bu bulaşık deterjanı yapmak gerçekten mümkün mü?

BULAŞIK DETERJANI NASIL YAPILIR?

Evde bulaşık deterjanı elde etmek için yıllarca kullanılan yöntemden yararlanmak gerekiyor. Sirke ve karbonat kullanılarak hazırlanan bu karışım bulaşıklarınız da ne ya ne de leke bırakmıyor.

YAPILIŞI

Boş bir kabının içerisine istediğiniz oranda sirke ve karbonatı karıştırarak bulaşıklarınızı yıkayabilirsiniz günlük olarak hazırlayacağınız bu karışım sizi deterjanın zararlı etkilerinden koruyacaktır. Ev temizliğinde sıklıkla tercih edilen sirke ve karbonat ikilisinin ne kadar hijyen sağlayan bir temizlik gerçekleştirdiğini evinizin farklı noktalarında da deneyebilirsiniz,

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.