Ev alacaklara ‘son fırsat’ diyerek açıkladı ‘O tarihten sonra konut almak hayal olacak’

Ev alacaklara ‘son fırsat’ diyerek açıkladı ‘O tarihten sonra konut almak hayal olacak’
Ünlü ekonomist, konut yatırımcılarına ‘son fırsat’ diyerek bombayı patlattı.

Dolar, borsa, konut ve altın yatırım araçlarının geleceği merak edilmeye başlandı. Pek çok yatırımcı elindeki parayı değerlendirmek için de bu yatırım araçlarına yöneliyor. Ünlü ekonomist Tuna Kaya, yatırımcılara kritik uyarıda bulunarak konut yatırımcılarına ‘son fırsat’ diyerek kritik tavsiyede bulundu.

KAYA: SEÇİM SONRASI REKOR KIRACAK

Merkez Bankası'nın rezervleri azaldığını sebebinin de kuru kontrol edilmesi olarak vurgulayan Ünlü ekonomist Tuna Kaya, “Seçim sonrası kurlarda bir hareketlilik olacak. Dolar, seçim öncesi 32 bandına geldi. 32'nin üstü oldukça tehlikeli ve seçim sonrası bizi hızlı bir şekilde 35 bandına taşıyabilir. Ve burada özellikle arkadaşlar, 35-40 arası bir kurda hareketlilik olursa hızlı bir geçiş olur. Lütfen, 40 üzerinde gidip dolar almayın. Çünkü ekonomi yönetimi 40'ın üzerinde bir dolar istemiyor ve bunun için güçleri var, bunu baskılayacaklardır. Doların artışı ile beraber gram altın ve altın tarafında da rekor seviyeleri bekliyorum” dedi.

altin-dolar-001.jpg

"ŞU AN İÇİN GİRMEM"

Kaya, borsa ve konut üzerinden çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kaya, yurtdışı yerleşiklerin son 3 hafta boyunca Türkiye varlıklarından çıkış yapıldığını söylerken, “Hem tahvil satıyorlar hem de borsa satışı yapıyorlar. Geçen hafta itibariyle 292 milyon dolarlık borsada çıkış olmuş. İşte bu ölçekte de borsaya baktığımızda, borsa tekrar kritik desteği olan 9.000 altına geriledi. Burada, 8.594 seviyesi önemli bir destek bölgesi. Şu an için borsaya girmeyi de düşünmüyorum” ifadelerini kullandı.

borsaaaa.jpg

"KONUT SAHİBİ OLMAK İÇİN SON FIRSAT"

Yeni konut almak için bu yılın sonlarını özellikle bir fırsat olarak gördüğünü açıklayan Kaya, “Bu yılın sonlarında konut fiyatları dip bölgelere yaklaşabilir ve önemli bir alım fırsatı oluşturacaktır. 2025 yılı ilk çeyreğine kadar konut almak için son fırsat. Ondan sonra alırsınız ama pahalıya alırsınız, diyorum. Elinde konut bulunduranlar da bu fiyatlardan konutlarını satmasın çünkü baktığımızda hem inşaat maliyet endeksi yükseliyor hem de yapılan konut sayısı yetersiz. Önümüzdeki dönemde yeniden konut fiyatlarında yukarı yönlü hareket başlayacak" söyleminde bulundu.

konut-ev-aa-1732730.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.