Etiketlerde yeni dönem! Erdoğan işareti verdi, bakanlık çalışmalara başladı

Etiketlerde yeni dönem! Erdoğan işareti verdi, bakanlık çalışmalara başladı
Marketlerde sürekli etiketlerin değiştirilmesi ve fiyatların artırılmasına bir son verilmesi için etiketlerde yeni bir dönem için hazırlıklar başladı. Ambalajlarda üretim tarihi gibi fiyat etiketi yer alacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan fahiş fiyatlara ilişkin son açıklamasında tavsiye fiyatlar konusunun düşünülebileceğini söylemişti. Bakanlık ürün ambalajları üzerine basılacak tavsiye satış fiyatları üzerinde çalışmaya başladı.

Vatandaşlar aldıkları bir ürünü ikinci kez aynı fiyata alamaz, market çalışanları ise etiket değiştiremeye yetişemez oldu. Hükümet fahiş fiyatlarla baş etmek üzere bir dizi önlem hakkında çalışmaya başladı.

market1.jpg

Alınacak önlemlerin içerisinde ise ürünlerin üzerine satış fiyatı dışında ikinci bir tavsiye satış fiyatının yer alması ilk sırada yer alıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da işaretini vermesinin ardından Ticaret Bakanlığı harekete geçerek tavsiye fiyat uygulaması için kolları sıvadı.

market.jpg

Toptancı ve perakendecilerle birlikte çalışan Ticaret Bakanlığı, üçlü bir komisyon oluşturmak yolu ile her ürün için tavsiye bir fiyat belirleyecek. Alışveriş yapan vatandaşlar ürünlerin son satıcının belirlediği fiyatları ile tavsiye fiyatını kıyaslama olanağı bulacak. Belirlenen üçlü komisyona ise bakanlık yetkilileri başkanlık ederek onay verecek.

YENİ ETİKET SİSTEMİ NASIL ÇALIŞACAK?

Önce üretici toptancı ve perekendecilerden oluşan üçlü bir komisyon oluşturulacak. Ticaret Bakanlığı'ndan onay alınacak. Ürün ambalajlarının üzerinde yer alacak tavsiye satış fiyatına karar verilecek. Tavsiye fiyat için maliyet ve kar hesaplamaları yapılacak. Uzlaşılan fiyatlar Ticaret Bakanlığı'na sunularak onay alınacak. Bu şekilde üzerine fiyat basılmış bir ürünün fiyatı defalarca değiştirilemeyecek ve stoklanamayacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.