ESK’dan et fiyatları hakkında açıklama

ESK’dan et fiyatları hakkında açıklama
ET ve Süt Kurumu’nca (ESK), alınan tedbirler sonucu piyasada kilogramı 85 TL olan kuzu karkas fiyatının ortalama 90-95 TL’ye yükseldiği, toplu alım kilogram fiyatının da primlerle beraber 82 TL’den 90 TL’ye çıkarıldığı açıklandı.

Yapılan yazılı açıklamada, piyasa regülasyon sorumluluğu çerçevesinde üreticinin alın terinin korunması için tedbirler alındığı belirtilerek, “Kuzu Karkas alım kilogram fiyatı, 88 TL’den 90 TL’ye çıkmıştır. İç tüketimin artırılması amacıyla da perakende satış mağazalarımızda yüzde 25 indirime gidilmiştir. Kuzu karkas ihracatında ise alım fiyatı, kilogramda en az 92 TL olarak belirlenmiştir. Alınan bu tedbirlerle beraber kuzu karkas fiyatları, piyasada kilogramı 85 TL’den ortalama 90-95 TL’ye yükselmiştir. Piyasa fiyatları kurumumuzca günlük olarak takip edilmektedir. ESK bugünden geçerli olmak üzere toklu alım fiyatlarını da kilogramı 82 TL’den, primlerle 90 TL’ye çıkarmıştır” denildi.

ESK, 8 Ağustos''tan itibaren geçerli olmak üzere toklu alım fiyatlarını da 82 TL/kg’dan, primlerle 90 TL/kg’a çıkardığını duyurdu.

Açıklamada, ESK’nın indirim kampanyasıyla üretici fiyatlarına yönelik herhangi bir müdahalesi bulunmadığının altı çizilirken, kuzu kesimi yaptırmak isteyen üreticilerin kombina müdürlükleriyle irtibata geçmeleri gerektiği hatırlatıldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.