Erzincan'da kar yağışı etkili oldu Taşımalı eğitim öğretime 1 gün süre ile ara verildi

Erzincan'da kar yağışı etkili oldu Taşımalı eğitim öğretime 1 gün süre ile ara verildi
Erzincan'ın yüksek bölgelerinde yoğun kar yağışı ve tipi görülürken, Refahiye ilçesindeki taşımalı eğitim faaliyetlerine bir günlük ara verildi.

Erzincan'da gece saatlerinde başlayan ve aralıklarla devam eden yağmurun ardından, yüksek kesimlerde kar yağışı ve sis etkisini gösterdi. Erzincan-Sivas karayolunda, Kızıldağ ve Sakaltutan Geçitleri'nde kar nedeniyle görüş mesafesi kimi zaman 15 metreye kadar düştü.

Yer yer etkili olan kar yağışı, zeminde de kendini hissettirmeye başlamıştır. Kızıldağ Geçidi'nde özellikle ağır tonajlı araçlar, dikkatli bir şekilde ilerleyerek yolculuklarına devam etmişlerdir. Karayolları ekipleri ise geçit noktalarında kar temizleme çalışmalarını sürdürdü.

Yoğun kar yağışının sürdüğü Refahiye ilçesinde, taşımalı eğitim kapsamındaki öğretime bir günlük ara verilmiştir. Refahiye Kaymakamlığı tarafından yapılan duyuruda, "Bölgemizde devam eden yoğun kar yağışı ve olası buzlanma tehlikesi sebebiyle; 15 Mart 2024 Cuma günü taşımalı eğitime bir günlük ara verilmiştir. Aynı gün içerisinde kamu kurumlarında görev yapan engelli ve hamile personel de idari izinli sayılacaktır." ifadelerine yer verildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.