Erken emeklilikte büyük gün! Nefesler tutuldu prim gününde kritik detay

Erken emeklilikte büyük gün! Nefesler tutuldu prim gününde kritik detay
Erken emeklilikte büyük gün geldi! Kabine Toplantısı'nda emeklilik için pirim gününün düşürülmesi masaya yatırılacak.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi 2 haftalık aranın ardından bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşecek. Saat 15.30'da başlayacak olan kabine toplantısında erken emeklilik için pirim gününün düşürülmesi ile birlikte pek çok konu masaya yatırılacak. Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan alınan kararları kamuoyuna açıklayacak.

MASADA HANGİ KONULAR VAR?

Kabine toplantısında Merkez Bankası'nın faiz arttırım kararının ekonomiye yansımaları ve enflasyonla mücadele ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın marketlere yaptığı indirim çağrısının sonuçları değerlendirilecek.

Öte yandan erken emeklilik ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın, kabine üyelerine Bağ-kur prim gün sayısının 9 binden 7 bin 200'e düşürülerek SSK'lılarla eşitlenmesi konusu ile ilgili bilgilendirme yapması bekleniyor.

Erdoğan'ın seçim vaadi olan yeni evlenecek çiftlere verilecek 2 yıl geri ödemesiz, 48 ay vadeli 150 bin liralık kredi ile ilgili son durum kabinede ele konuşulacak konular arasında yer alıyor.

Konut ve kira sektöründeki son gelişmeler masaya yatırılacak.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları hakkında Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın diplomatik girişimleri ile ilgili kabine üyelerine bilgilendirmede bulunması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantının ardından basın açıklamasıyla alınan kararları kamuoyu ile paylaşacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.