Erken emeklilik bekleyenlere yılbaşı sürprizi

Erken emeklilik bekleyenlere yılbaşı sürprizi
Emeklilikte yaşa takılanlar için yeni bir fırsat geldi.

Emeklilikte Yaşa Takılan'lar (EYT) için yeni bir erken emeklilik fırsatı geldi. Geçtiğimiz Mart ayında EYT başvurularında yaş şartı kaldırılmıştı.

4-dxep.jpgEYT düzenlemesiyle birlikte SSK’lılar için prim gün sayısı 7200 iken bağ-kurlular için prim gün sayısı 9.000 gün olmuştu. Birçok bağ-kurlu prim eksiği nedeniyle EYT’den faydalanma fırsatını kaçırmıştı. Bağ-kurlular için yeni EYT fırsatı doğdu.

display-turkey-gettyimages-1016176670-0.jpgÇalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın hazırladığı yeni düzenlemeyle bağ-kurlularda erken emekli olabilecek. Yeni düzenlemede bağ-kurlulara 1800 gün prim indirimi geliyor. Yani SSK ve bağ-kur arasında prim eşitlemesi yapılacak. Böylece bağ-kurlulara erken emeklilik yolu açılmış olacak. Prim indirimi için başvuru yapan bağ-kurlular 6 yıl erken emekli olma fırsatını yakalayacak.

ekran-goruntusu-2023-11-09-083533.pngYILBAŞINDAN ÖNCE TBMM'DE

Bağ-Kurlularla alakalı prim indirimi yeni yıldan önce TBMM gündemine taşınacak.

Yeni düzenlemeler içeren torba yasa ile 1.1 milyon Bağ-Kur erken emeklilik fırsatı elde edecek. Küçük esnafı kapsayacak prim indirimi düzenlemesinin de önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.