Erkek hemşireye bunu diyen yandı 'Yargıtay'dan emsal karar'

Erkek hemşireye bunu diyen yandı 'Yargıtay'dan emsal karar'
Yargıtay yıllar süren son noktayı koydu. Erkek hemşireye 'aptal' diyen kadın cezayı yedi.

Gittiği sağlık kuruluşunda erkek hemşirenin iğne yapmasına karşı çıkan kadın, 'Geri zekalı, aptal, terbiyesiz' ifadelerini kullanan kadın hayatının şokunu yaşadı.

Yargıtay yıllardır süren davaya son noktayı koydu.

Erkek hemşirenin iğne yapmasına karşı çıkan kadın erkek hemşireye hakaret ettiği gerekçesiyle kadına verilen para cezasını onadı.

Son Dakika! Yargıtay'dan 'suratsız doktor' kararı

Genç kadın gittiği hastanede erkek bir hemşire tarafından iğne yapılmasını istememesi üzerine bunu söyleyince hasta ile hemşire arasında münakaşa çıktı.

Münakaşa bir anda büyüdü. Genç kadın, erkek hemşireye, 'Geri zekalı, aptal, terbiyesiz, sağlık personeli öldürülmeyi hak ediyor' diye hakaretler savurdu.

Sağlık çalışanlarının araya girmesiyle münakaşa son buldu. Hemşirenin hakarete uğradığını iddia etmesi üzerine hasta kadının sözleri yargıya taşındı.

Yargıtay'dan 'suratsız doktor' kararı - Yeni Dönem Gazetesi

Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkan sanık kadın, 'hakaret' suçundan 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 125 ve 62. maddesi uyarınca 7 bin 80 TL adli para cezası ile cezalandırıldı.

Sanık, 'tehdit' suçundan ise 3 bin TL adli para cezasına tabii tutuldu.

Yargıtay 4. Ceza Dairesi sanık avukatının temyiz müracaatını değerlendirdi ve emsal nitelikte bir karara imza attı.

Kararda, Sanığa yükletilen hakaret eylemiyle ulaşılan çözümü haklı kılıcı zorunlu öğelerinin ve bu eylemin sanık tarafından işlendiğinin kanuna uygun olarak yürütülen duruşma sonucu tespit edildiği ortadadır denildi.

Yargıtay kararında şöyle devam etti:

Bütün kanıtlarla aşamalarda ileri sürülen iddia ve savunmaların temyiz denetimini sağlayacak biçimde ve eksiksiz sergilendiği, özleri değiştirilmeksizin münazara edildiği, vicdani kanının kesin, tutarlı ve çelişmeyen verilere dayandırıldığı anlaşılmaktadır. Eylemin doğru olarak nitelendirildiği ve Kanunda öngörülen suç tipine uyduğu, cezanın kanuni düşünce uygulandığı anlaşılmıştır.

Kararda; sair yönlerden yapılan incelemede hukuka aykırılık görülmediği belirtildi. Tehdit suçu, kişinin ruh sakinliğini bozan, iç huzurunu, bilinç ve irade özgürlüğünü ihlal eden bir olgudur. Fiilin mağdur üzerinde ciddi bir korku oluşturabilmesi açısından sonuç almaya objektif olarak elverişli, yeterli ve uygun olması gerektiği ifade edildi.

Ayrıca tehdit içerdiği düşünülen sözlerin olay çerçevesinde hangi düşüncede kullanıldığının da değerlendirilmesi gerekir.

Yargıtay 'Bunu demek hakaret sayılmadı' kararıyla doktor davasına son verdi

Kararda son olarak verilen ifadeler şu şekilde;

Yerel mahkemece kabul ve oluşa göre; sanığın katılana söylediği sözlerin bütün olarak ve söylendiği düşünce içinde değerlendirildiğinde tehdit niteliğinde olmadığı ve suç oluşturmadığı gözetilmeden, yasal olmayan gerekçe ile mahkumiyet kararı verilmesi, hukuka aykırı görülmüştür" denildi.

Yargıtay 4. Ceza Dairesi, sanık kadına 'hakaret' suçundan verilen cezayı onadı ve 'tehdit' suçundan verilen mahkumiyet kararının bozulmasına hükmetti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.