Erdoğan'ın sesini yapay zekayla taklit eden dolandırıcı yakalandı

Erdoğan'ın sesini yapay zekayla taklit eden dolandırıcı yakalandı
Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sesini yapay zekayla taklit ederek üst düzey kamu görevlilerini ve iş insanını dolandırmaya çalışan şahsı yakaladı.

Yapay zeka, ses klonlama ile yapılan ve son dönemlerde popüler olan “AI Cover” örnekleri her ne kadar eğlenceli bir şey gibi görünse de teknolojinin bir de karanlık tarafı bulunuyor. Yapay zeka sayesinde artık gerçeğinden neredeyse ayırt edilmesi imkansız kalitede ses klonlama yapmak mümkün. Bunun bir örneği de Türkiye’den geldi.

Dolandırıcı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sesini yapay zekayla taklit etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sesini yapay zekayla taklit ederek üst düzey kamu görevlilerini ve iş insanlarını dolandırmaya çalışan şahsı yakalamak için MİT tarafından operasyon başlatıldı. Çalışmalar sonucu, yabancı uyruklu kişiler üzerine aldığı 10'dan fazla farklı GSM hattından iş insanlarını arayan şüphelinin kimliği ve konumu tespit edildi.

Yapılan açıklamaya göre şüpheli, Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) siber güvenlikle ilgili birimlerinin hassas çalışmaları sonucu kısa sürede yakalanarak, emniyet birimlerine teslim edildi. Daha önceki haberlerimizde de belirttiğimiz gibi yapay zeka teknolojilerinde yaşanan son dönemde ilerleme bu tip dolandırıcılık faaliyetlerini daha da tehlikeli bir hale getiriyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.