Erdoğan'ın Ankara ve İstanbul adayları belli oldu Politika gündemine bomba gibi düştü

Erdoğan'ın Ankara ve İstanbul adayları belli oldu Politika gündemine bomba gibi düştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pazar günü açıklayacağı İstanbul ve Ankara başkan adayları belli oldu.

Ulaşan son dakika bilgisine göre Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul için başkanlık adayı olacağını Murat Kurum'a tebliğ etti. AKP Ankara'da Mansur Yavaş'ın karşısına ise Turgut Altınok ile çıkacak.

Daha önce muhabirimiz Süleyman Çay’ın aldığı kulis bilgisi ile AKP'nin İstanbul'daki adayının Murat Kurum olacağını durmuştuk. Akşam saatlerinde ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlık kararını Murat Kurum'a ilettiği bilgisi geldi.

AKP'nin yerel seçim adayları teker teker belli olmaya başladı. AKP'nin başkan adayları listesindeki kesinleşen isimler arasında ise Tekirdağ'da Mustafa Şentop, Muğla'da Aydın Ayaydın, Konya'da Uğur İbrahim Altay, Edirne'de Belgin İba, Çanakkale'de Julide İskenderoğlu, Aydın'da Mustafa Savaş, Kocaeli'nde Tahir Büyükarkın bulunuyor.

MURAT KURUM KİMDİR?

Murat Kurum, 1976 Ankara doğumlu. 1999'da Selçuk Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Yüksek Okulu İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu.

muratkurumaa.jpg

2005'e kadar değişik kurumlarda görevde alan Murat Kurum, 2005-2006 yıllarında Ankara TOKİ Uygulama Daire Başkanlığı'nda uzman statüsünde görev yaptı. 2006'dan 2009'a kadar TOKİ İstanbul Uygulama Daire Başkanlığı'nda İstanbul-Avrupa Yakası Uygulama Şube Müdürlüğü görevini üstlendi. Murat Kurum, 2009-2012 yılları arasında ise Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nda uzman olarak çalıştı.

2009'dan bu yana TOKİ'nin ortak kurumlarından Emlak Konut GYO A.Ş. Genel Müdürlük görevini yürüten Murat Kurum, evli ve 2 çocuk babası.

2009 ile 2018 yılları arasında Emlak Konut GYO AŞ Genel Müdürlüğü yapan Murat Kurum
2018 ile 2023 yılları arasında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yaptı. Murat Kurum şu an AK Parti'den 28. Dönem İstanbul Milletvekili olarak görev yapıyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.