Erdaoğan’dan Hamas-İsrail saldırılarına ilişkin açıklama

Erdaoğan’dan Hamas-İsrail saldırılarına ilişkin açıklama
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hamas ve İsrail arasında yaşanan gerilim hakkında açıklamalarda bulundu. İşte haberin detayları…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin 4. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde, Hamas'ın silahlı uzantısı İzzeddin Kassam Tugayları, abluka altındaki Gazze Şeridi'nden İsrail'e yönelik saldırıları hakkında konuştu.

erdogan-2104575.jpg

Erdoğan, "Türkiye olarak bu sabah İsrail'deki hadiseler ışığında tarafları itidalle hareket etmeye, gerilimi tırmandıracak fevri adımlardan uzak durmaya çağırıyoruz." İfadelerini kullandı.

Ed-Dayf: Elinde silah olan herkes, Mescid-i Aksa'yı kurtarma şerefine nail olsun - Ergani Haberleri | Diyarbakır Son Dakika Yerel Haberler | Ergani Gazetesi

Hamas'ın silahlı uzantısı İzzeddin el-Kassam Tugayları Komutanı ‘Muhammed ed-Dayf’, bu sabaha karşı İsrail'e yönelik başlattıkları saldırı hakkında yüzünü göstermeden bir video yayınlamıştı.

Dayf yayınladığı videoda, "İsrail'in ihlallerine karşı bir çizgi çekme kararı aldık, İsrail'e karşı Aksa Tufanı operasyonunu başlattık." Diye konuşmuştu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.