Epstein dosyasındaki ünlüler ifşa oldu Prenslerden sanatçılara siyasetçilerden Mossad'a

Epstein dosyasındaki ünlüler ifşa oldu Prenslerden sanatçılara siyasetçilerden Mossad'a
Amerikalı milyoner Jeffrey Epstein ve bağlantısının bulunduğu insanların suçları, kamuoyuna yeni açıklanan dava dosyaları ile ortaya çıkarken, Epstein'in İsrail Dış İstihbarat Teşkilatı Mossad'a çalıştığı da iddialar arasında dikkat çekti.

Yaşları 14'e kadar inen 18 yaşından küçük çok sayıda kız çocuğuna cinsel istismarda bulunmak ve fuhuş ağı çetesi kurma suçlamasıyla yargılandığı sırada gözaltındayken hapishanede ölü bulunan Jeffrey Epstein'in dava dosyalarındaki detaylar tüyler ürpertiyor.

Epstein'in fuhuş ağına dahil olan isimler arasında Ghislaine Maxwell, Uluslararası Adalet Divanı'nda (UAD) İsrail'i savunması planlanan avukat Alan Dershowitz, modellik ajansı işleten Jean Luc Brunel, Prens Andrew, bilim adamı Stephen Hawking ve birçok önemli ünlü isim buluyor. Bu tanınmış kişilerin Epstein'in cinsel istismar suçlarına ortak olduklarını belirtiliyor.

EPSTEİN DAVASI NASIL ORTAYA ÇIKTI?

Jeffrey Epstein, 2005 yılında Florida'da 14 yaşında bir kızla cinsel ilişkiye girmek için para verdiği iddiasıyla suçlanarak gözaltına alındı. Küçük yaştaki birçok kız Epstein'in ve arkadaşları tarafından cinsel istismara maruz bıraktığını iddia etse de mahkeme Epstein'i 2008'de tek bir kişiye cinsel istismar uygulamaktan suçlu buldu.

Milyarder, Epstein suçlu bulunmasının ardından 13 aylık bir ceza aldı. New York savcıları Epstein'i 2019'da fuhuş ağı oluşturmaktan suçlu bulmasının sonrasında milyarder gözaltındayken hapishanede ölü bulundu.

ESKİ KIZ ARKADAŞI, ÜNLÜLERE KÜÇÜK KIZ BULMAK SUÇUNDAN 20 YIL CEZA ALDI

Epstein'in eski sevgilisi olarak bilinen Ghislaine Maxwell, 2021'de Manhattan başsavcısı tarafından Epstein'a ve arkadaşlarına cinsel ilişkiye girmek için küçük yaşta kızlar sağlamakla suçlu bulunmasının ardından, 20 yıl hapis cezası aldı.

DAVA DOSYALARINDAN NELER ÇIKTI?

Maxwell'in 2015 yılındaki davası dahilinde açıklanması kararı alınan dava dosyaları, ABD Bölge Hakimi Loretta Preska'nın kararının ardından kamuoyuna açıklanmıştı.

Giuffre'nin, Maxwell'e açtığı dava 2017 yılında sonuçlandı. Ancak bu dava dosyaları ilk 2 bin sayfası 2019 yılında olmak üzere 2020, 2021 ve 2022 yıllarında halka açılmıştı.

Preska'nın kararıyla 2023'te açıklanan dosyalarsa daha öncesinde mağdurlar ve suçlanan kişilerin gizlilik hakları nedeniyle saklanmıştı.

DETAYLAR KAMUOYUNA SUNULDU

Olayların içinde olan ABD Bölge Hakimi Loretta Preska'nın kamuoyuna açıklanmasına karar verdiği dava dosyalarında çok kez ismi geçen İngiltere Kralı 3. Charles'ın kardeşi Prens Andrew ise dosyalarda yer alan mağdurlardan Johanna Sjoberg tarafından cinsel tacizle suçlandı.

Prens Andrew, Sjoberg'ün 2001'te Epstein'in Manhattan'daki evinde Prens tarafından taciz edildiğine ilişkin verdiği ifadenin doğruluğunu reddetmişti.

Dosyada, davacı ve mağdur kız Virginia Giuffre, 17 yaşındayken ABD eski Başkanı Doland Trump'ın spa salonundaki işinden ayrılmıştı , Epstein'in masözü olması için kandırıldığını ve Epstein'in kendisi ve diğer birçok küçük kızı Florida, New York, Virgin Island ve New Mexico gibi yerlerde taciz ettiğini iddia etti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.