En düşük 40 bin TL maaşla çalışacak usta aranıyor 'O meslekten anlayan çıkmıyor'

En düşük 40 bin TL maaşla çalışacak usta aranıyor 'O meslekten anlayan çıkmıyor'
İşveren en düşük maaş olarak 40 bin TL veriyor ancak ustasını bulamıyor. Çare, yurt dışından usta transfer etmek oluyor.

İşçilik gerektiren meslek dallarında eleman bulmak gittikçe zorlaşıyor. Firmalar, aradıkları elemanı bulamayınca maaşları yükseltiyor ancak yine de eleman sorunu bazı mesleklerde devam ediyor.

Firma sahipleri aradıkları elemanları bulamayınca çareyi yurt dışından usta getirmekte buluyorlar. Ancak en çok aranan eleman, duyanı şaşkına çeviriyor. Mesleğin zorluğundan eleman bulunmakta güçlük çeken mesleklerin başında döner ustalığı geliyor. Lokantalar döner ustası bulmakta zorluk yaşadıklarını ifade ediyor.

donerustasi.jpg

EN DÜŞÜK MAAŞ 40 BİN TL ANCAK USTA YOK

Bir işletme sahibi, piyasada usta bulmanın imkansız olduğundan bahsetti. Öte yandan açıklama yapan döner ustası, alttan yetişen eleman olmadığını, kimsenin dönerci ustası olmakla uğraşmadığını ve şu aralar usta bulunamadığını söyledi.

donerustasi2.jpg

Bu aralar tercih edilmeyen meslekler arasında olan döner ustalığı için biçilen en düşük maaş değeri ise 40 bin TL’den başlıyor. Ancak eleman bulamayan firmalara çareyi yurt dışında arıyor.

Bir işletme sahibi, döner ustası bulamayınca Özbekistan’dan özel olarak eleman getirip yetiştirdiklerinden bahsetti. Yetiştirilen elemanın ise 6 yıldır döner ustası olarak çalıştığını vurguladı.

doner.jpg

EN ÇOK ARANAN İKİNCİ ELEMAN DA ŞAŞIRTTI

En çok aranan meslekler arasında ilk sıralara yükselen döner ustası dışında ikinci en çok aranan yetişmiş eleman ise “protez tırnak uzmanı” oluyor. Güzellik Uzmanları Odası Başkanı Ayşe Aydın, “Çalışacak personel bulamıyoruz. Personel ve usta sayısı hemen hemen yok denecek kadar az. Alınan maaş ise 39 bin TL'den başlıyor” ifadelerini kullandı.

protez.jpg

En çok aranan elemanların arasında elektrik ustası da bulunuyor. Bu ustalara verilen maaş 35 ila 40 bin TL arasında seyrediyor ancak usta bulmak işvereni zorluyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.