En çok satılan otomobil markası belli oldu 10 milyondan fazla kişi tercih etti

En çok satılan otomobil markası belli oldu 10 milyondan fazla kişi tercih etti
2023 yılında otomotiv sektöründe zirveye oturan marka belli oldu. Yılın en çok satan otomobil üreticisi unvanını kazanan otomotiv devi, 10 milyondan fazla araç satmayı başardı.

2023, aynı zamanda otomobil sektöründe satış rekorları kırılan bir yıl odu. En çok otomobil satan üreticisi unvanını ise Toyota aldı. Japon otomotiv devi Toyota, geçtiğimiz yıla göre yüzde 7,2 daha fazla satış yaparak 2023 yılında 10.307.395 adet araç satmayı başardı. 10 milyon araç satışının üzerine çıkan Toyota böylece kendi rekorunu kırmış oldu.

toyotacolla1.webp

TOYOTA'NIN EN YAKIN RAKİPLERİ VOLKSWAGEN VE HYUNDAI

Toyota'nın bu başarısının onu yakından takip eden Volkswagen oldu. Volkswagen 2023 yılında 9,24 milyon araç satarak ciddi bir performans sergiledi ancak Toyota'yı geçemedi. Diğer yandan Hyundai grubu, 7,32 milyon araç satarak Volkswagen'in ardından en çok araç satan üçüncü marka oldu.

toyotacorallaic.jpg

Otomotiv satışlarındaki rekabet her yıl biraz daha artıyor. Toyota'nın bir adım öne geçmesini sağlayan model ise tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de çok tercih edilen Toyota Corolla oldu. Ancak 2023 yılı rakamları Toyota ile Volkswagen arasındaki makasın da iyice kapandığını gösteriyor. 2024 yılının otomotiv devleri arasında kampanya savaşlarının süreceği şiddetli bir rekabet içinde geçmesi bekleniyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.