En çok psikolojisi bozulan kişiler, Türk kadınları

En çok psikolojisi bozulan kişiler, Türk kadınları
Almanya'da yapılan bir araştırma çarpıcı sonuçlar çıktı. Araştırmada Türk kadınların aynı yaştaki diğer kadınlara oranla intihar ortalamasının daha yüksek olduğunu ortaya koydu.

Almanya'da yapılan araştırmalara göre ülkedeki göçmen Türk kadınları arasındaki intihar oranı, aynı yaştaki insanların ortalamasından yüzde 50 daha yüksek. Öte yandan yaşlı Türk kadınlarında ise nedeni belirlenemeyen mide ve baş ağrılarına rastlandığı görüldü.

Almanya'da ve özellikle Türkiye'den gelen göçmenler arasında akıl sağlığı desteği konusunda farkındalığın ve kaynakların yetersiz olması, kültürel olarak hassas ve uygun psikolojik desteğin sağlanmasını daha da önemli hale getiriyor.

Ülkede Türkçe psikolojik destek almak için çeşitli kanallar bulunuyor. Therapie.de gibi platformlar, Türkçe konuşan psikiyatrist ve psikologları bulmayı kolaylaştırıyor. Ayrıca, bazı göçmenlere yönelik psikososyal destek merkezlerinde Türkçe çevirmen desteği sunuluyor.

Göçmenler için akıl sağlığı destek hattı olan "Nummer gegen Kummer" çocuk ve genç telefon hattı, ücretsiz telefon danışmanlığı sağlar.

Ayrıca dini kurumlar da akıl sağlığı konusunda danışmanlık hizmeti sağlıyor.

Kaynak: ARTI49

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.