En başarılı olan ödülle taçlandırılacak Kendi işletmesini kuran 8 bin 250 kadına destek sağlanacak

En başarılı olan ödülle taçlandırılacak Kendi işletmesini kuran 8 bin 250 kadına destek sağlanacak
Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından bu yıl 8 bin 250 kadın girişimcinin işletme kurmasının desteklenmesi hedefleniyor.

KOSGEB, kadın girişimcilere yönelik birçok destek programı sunuyor. Bunlardan biri de "İleri ve Geleneksel Girişimci Destekleri" programıdır.

Bu programda, kadın girişimcilere verilen destek miktarları daha yüksek. Kadın girişimcilere 5 bin lira ek katkı sağlanıyor. Ayrıca, KOSGEB'in İşletme Geliştirme Destek Programı-Nitelikli Personel İstihdam Desteği ile kadın istihdamına da katkıda bulunuyor. Bu programda, kadın çalışanlar için verilen destek oranı, erkek çalışanlara göre %20 daha fazladır. KOSGEB KOBİ Finansman Destek Programı da kadın girişimciler için avantajlı.

kosgeb-genc-kadin-girisimci-destekleri-nelerdir-nasil-alinir.jpg

Bu programda, işletme ve makine teçhizat kredilerinin üst limiti, kadın girişimciler için 70 bin lira iken, erkek girişimciler için 50 bin lira. Böylece, kadın girişimciler daha fazla kredi kullanma imkanına sahip oluyorlar. KOSGEB, kadın girişimciliğini yaygınlaştırmak ve güçlendirmek için 81 ilde çeşitli faaliyetler düzenliyor. Bu faaliyetlerle, kadınların kendi işlerini kurmaları, gelir elde etmeleri ve girişimcilik kültürünü benimsemeleri hedefleniyor.

Geçen yıl, KOSGEB'in desteklediği 8,131 kadın girişimci kendi işletmelerini kurdu. Bu yıl ise bu sayının 8,250'ye ulaşması bekleniyor. Ayrıca, bu yıl kadın girişimcilere ayrılan destek bütçesinin %26,5 olması planlanıyor. KOSGEB, her yıl KOBİ ve Girişimcilik Ödülleri'ni düzenleyerek başarılı girişimcileri ödüllendiriyor. Bu ödüller arasında "Yılın Kadın Girişimcisi Ödülü" de bulunuyor. Geçen yıl 49,283 kadın, KOSGEB'in girişimcilik eğitimlerine katıldı ve sertifika aldı. KOSGEB, kadın girişimcilerin farkındalığını artırmak ve teşvik etmek için çalışmalarına devam ediyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.